[Switch] 任天堂明星大亂鬥 | Smash Ultimate/SP 集中討論區 (4) 食人花預計2月出

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
如果玩取勝,輸左俾挑戰角色咁點玩先有番果個角色
我再玩已經係下一個挑戰角色
仲刷到角
有冇咩角色啱新手用 mario?
輸左比亂入. 打其他mode 先. 之後更多玩法,右下角有挑戰者房間
可以打番

所以我一刷完角色,果斷地轉玩其他角色
king k rool 超易用
頭先落地落錯位 差啲贏你
但我唔知點解拎完一隻 第二隻又要等
你係shulk?
以我所知既係遇到挑戰角色打贏之後就熄game再開,一直loop以上步驟
我而家都係用卡比刷角先
zero suit samus
屈亂入角色,首選卡比,無腦屈
用卡比嘅技巧係,如果對方係劍士,一定要比佢先出劍技

個人小心得,不喜勿插:
對付一般角色,可用 上+B 劍技屈,一把劍由下而上快速斬。當敵人倒地時,等一秒左右再出,然後不停loop。
雖然每次加傷害%唔算多,大約1x-20%

如果被對方不斷連招屈,用唔到 上+B,可先飛上空中,睇準角度 按 下+B 變身岩石/鐵塊/磚頭/有刺鐵塊,呢招扣嘅傷害多過上+B,敵人都飛得遠啲,但要睇準時機。

至少左/右+ B 大槌/火焰槌(儲氣),距離太近、出招慢、硬直太大,用得好,好易擊飛對手,用錯𣳇,隨時被反打。

當扣到對方傷害60%以上,可嘗試用空中下+B,如果擊中的話,90%會飛得好遠。
頭先輸左十幾隻挑戰者,成日埋唔到身
用邊隻屈好,想盡快有63隻,mii 個3隻是旦
屈亂入角色,首選卡比,無腦屈
用卡比嘅技巧係,如果對方係劍士,一定要比佢先出劍技

個人小心得,不喜勿插:
對付一般角色,可用 上+B 劍技屈,一把劍由下而上快速斬。當敵人倒地時,等一秒左右再出,然後不停loop。
雖然每次加傷害%唔算多,大約1x-20%

如果被對方不斷連招屈,用唔到 上+B,可先飛上空中,睇準角度 按 下+B 變身岩石/鐵塊/磚頭/有刺鐵塊,呢招扣嘅傷害多過上+B,敵人都飛得遠啲,但要睇準時機。

於左/右+ B 大槌/火焰槌(儲氣),距離太近、出招慢、硬直太大,用得好,好易擊飛對手,用錯𣳇,隨時被反打。

當扣到對方傷害60%以上,可嘗試用空中下+B,如果擊中的話,90%會飛得好遠。
你踩中我好多下應該駁落去
好似係有10mins CD, 所以拎完一個就出home重迎開game, 再刷下一個
唔知係唔係講緊你想知既野
距離錯 有幾下smash打唔中
同埋唔知接咩好
我已經重開左game 唔知係錯時機定乜
同埋我成日錯方向
招踩一野跳出街 冇得救
有冇人打過做成班wii fit瑜伽個關?4條八婆屈臭我機
用番啲易用既先
Zero suit Samus 比較難用

另外開咗1on1 兩條命 5分鐘
JC6N2
巴打你係咪個inkling
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞