[Switch] 任天堂明星大亂鬥 | Smash Ultimate/SP 集中討論區 (4) 食人花預計2月出

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
8個人逼喺一個細mon,睇到眼盲
電腦唔係太識應對飛行道具
電腦係埋身肉搏勁同埋預測你出招(其實應該係喺你input嗰下做運算 )
所以simon, 鱷魚呢啲打電腦好好打, 全近身類型就難打
Lr 係防? 仲有想問下點解有時隻人唔洗推兩下粒蘑菇都可以跑? 有時就普通行 行得勁慢
8個人tablemode玩洞穴大作戰
佢唔係推2下跑係推得快就跑,推得唔夠快就行
你推兩下佢跑係因為你要推兩下所以推快左
真係估唔到
THX
因為一粒左菇就包晒行 跑 同跑勁快
視乎你推粒菇嘅程度

跑之後就做唔到跑攻跑跳跑捉以外嘅動作
跑緊個時按下就可以取消個跑
做得返普攻重攻之類嘅動作
所以要好熟手, 我成日打到緊張, 明明想出強攻擊, 點知用錯smash
最後轉咗右菇做強攻擊, 又有時chok唔返smash出嚟
尤其係自己高% 對面低個時
有得反勝 但又好危險嘅時候
on9一問
其實刷晒下面所有角色,我數極都係得72個
點解有人話而家拎左74個
而家柒下柒下咁拎儲到34人了
點解有時我明明打到對方25x%,佢都唔死
但我100%左右都可以死?
係咪話有d 招永遠唔會殺得死對方?

利申:用緊young link
成日用上B ,應該可以殺死人
亂先係精粹嚟
想行緊張得滯變咗跑咁先過癮
唔同攻擊有唔同打飛機率
對手亦可能有抗飛能力
唔同角色被打飛難易度亦唔同
要綜合去睇

簡單講的話通常蓄氣連擊或者必殺先比較易打得飛
MII Fighters * 3
點樣先有
因為B技致死能力唔及smash勁囉
人地七成開始就嘗試smash你
你打到250都唔用smash

同埋九成角色上b唔應該亂用
因為上b有懲罰 用完落地前咩動作都做唔到
人地又睇晒你落點接你招
更多玩法
mii
就咁整
ok thanks
最多打到71個角色,mii fighter有3個自製
去「更多玩法」—> 左下Mii ,自行製作3個角色
你可以製作拳、劍、槍各1
但有啲角色可以在上B之後 ,然後在空中按 防ZR ,或者 接住空中按 下B
好少
蛇叔係可以嘅例子
同埋就算接其他 都會有個硬直係度
mii因為算係半自整角,我如果同fd圍內玩成日用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞