[Switch] 任天堂明星大亂鬥 | Smash Ultimate/SP 集中討論區 (4) 食人花預計2月出

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
marth靠劍尖a同空a,移速已經夠勁
仲有得破防
Marth啲爆發力勁到癲
B技只會用前B牽制,上B返場,但唔會用得多
可唔可以講多啲 我唔多識用marth 成日諗住aa再接b咁
用mii劍不停上b過咗 當然要有金屬殺手
Dark soul 版大亂鬥
個人覺得把握好a同空a個距離感已經夠做
b個四連斬%唔夠無力,當然有番咁上下就4刀送佢上路啦
上網同人打都無咁多傻仔比你平地b一野
邊隻 有萬5咁多
卡比 下必 屈死曬
點破防?
威利博士個關我發現一個易打D嘅方法
只要裝左防禦回血個隻輔助角(波琳),對面射BB彈你檔就會狂回血,咁你就可以輕鬆換血換死對面

但前題係個輔助人物係要打追公主個關出,個關都係好鬼難打
b, 不過因為我距離感唔係太好, 我主要用lucina,唔洗計劍尖
https://www.youtube.com/watch?v=ammcsKVxpkM
西沙開緊台, 可以試下排入去
學到嘢
就咁直刺嗰招?
原來可以破防
要儲少少先有得 就咁一下B都擋到
不過好難中
又練左一輪電腦lv7
Marth啲基本動作好快
跳斬 然後可以跳A/B/重擊 根據情況combo
空戰麻麻 應該大部分時間都地戰
不過佢郁得太快
我成日衝過龍 打相反方向 跟住比電腦大力SM
空戰勁喎
而家我玩roy,火力仲高啲
比超同比卡超有咩分別?
上網同人打練啦,電腦lv9畢業上網撞到高手都係比人連到死左都未郁到 不過行得太快係真,連pro con都唔係好控制到
港版ac係咪online唔到
比超個電會扣自己血 點用
暫時用緊呢幾隻
紅屬: 超化後叫 Cutie J
藍屬: Mother Brain (99lv 後可超化,但已用哂錢—SP點數
綠屬:代歐奇希斯,缺點係無得裝輔助魂,所以只用來剋屬
嘩頂 打完kiila仲有
有成1千幾隻命魂 大亂鬥都變 刷刷game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞