近排情緒病發,想搵人分擔下

536 回覆
189 Like 8 Dislike
覺得自己都冇咩價值比人關心

每次想搵人講下 都會問自己一句:「你呢個普通人憑咩?」
有個fd都係有情緒病 但佢高大有型靚仔讀書勁 我就係普通人。感覺上佢唔開心就有好多人關心(有冇用另計)

我間唔中頂唔住放下負 d人就一副「你做乜9」「麻q煩」
咁既樣望我

久而久之都唔想同任何人講我自己。

好似每個人都係care我可以比到d咩比佢地,比到娛樂,比到關心,比到呢樣比到果樣,感覺上我如果有日崩潰左到我需要人幫就唔會有任何人黎咁

唉都唔知係我平時為人有乜問題
都係唔知點樣令佢面對 個種無力感真係好大。
佢身邊d朋友同老豆老母都矛頭指我,話我搞到佢咁 但呢個病點會係單一因素影響到呢。但就責任俾哂我咁。佢老豆老母話唔識開口,叫我開口
而家仲有自殺念頭?
有冇人食梗/食過Bupropion hcl xl 150 mg
依家食梗Pristiq 100mg同Bupropion hcl xl 150 mg
不過唔知會唔會有改善
藥物每人都唔同要試過先知
有冇睇過臨床心理學家?
覺得邊樣適合先做吧
做太多有時自己會煩
上黎呻啦
有需要傾既加我tg 吹下
@waitingacof
係度咪隨便放負囉
又無話唔可以放負乜乜乜
我被人聆聽過都想聆聽返人
隨時分享下
你住邊區呀
搵返你果區既精神健康綜合社區中心幫手啦
https://www.swd.gov.hk/tc/index/site_pubsvc/page_rehab/sub_listofserv/id_supportcom/id_iccmw/
佢地專業啲可以俾意見你之餘
仲可以有家屬支援服務添
除左藥物
結合輔導同埋其他社工建議既活動
成效會大過只用其中一種
師兄好盡力 但都要俾自己透啖氣呀
依家自己一個係海旁抖梗涼
成日都亂諗野好辛苦
又唔想返屋企對住佢地
今日雖然天氣冇咁凍但海旁都會比較大風ching要小心呀
屋企個個佢地係呀爸呀媽?
係呀 我唔想再見到佢地
唔想聽佢地講咩面對現實、睇開啲啦之類既廢話
呀爸呀媽唔明都多數靜係識咁講架啦
其實最壞既情況係同佢地斷絕關係
就算佢地死咗我都唔在乎
如果細過個陣佢地帶我去睇心理學家
可能我唔會變成依家咁樣
你覺得屋企最唔明你係啲咩呀
要講到斷絕關係
佢地唔明白我病情會唔穩定
成日覺得我乜都錯哂
搵唔到工又係我既錯
又話我冇病之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞