近排情緒病發,想搵人分擔下

536 回覆
189 Like 8 Dislike
我見你話你媽唔明白你
你千祈唔好太在意因為有啲人未經歷過係唔會明白嘅
有病係冇人想你唔需要自責
咁你覺得啲藥有冇幫助?
其實可愛>>靚仔

第一 靚仔比可愛主觀 大家心目中嘅可愛都係差唔多 但靚仔就差好遠

第二 靚仔好快睇厭 可愛日日睇都可以鍾意

第三 靚仔容易走樣 講緊短短幾個月 可能肥少少已經keep唔到 可愛就唔同

第四 靚仔好難同人close 可愛比較親民

第五 靚仔比較多挑剔位 例如肌肉 高度 著衫 可愛真係有樣就得
我抑鬱都確診左一年 後黎醫生話我係燥鬱
前排自殺完 之後比官判左入九龍醫院一個月
係果一個月我都認識左自己好多
不過我覺得有時朋友都好難會明係咩心情
因為佢地既認知世界永遠只係 抑鬱=唔開心
佢哋唔會明抑鬱既痛苦
每個人都有本難念既經
唯有係每次病發既時候 努力咁捱過去
hug就比唔到你架啦 有咩就講下啦
係有幫助
但係病發個陣就會好唔開心
同埋朋友唔覆我會自責
覺得係自己既錯
朋友唔覆又點會關你事呢 可能佢哋唔得閒可能佢哋唔知講乜好 有好多可能你又何需攬晒上身呢
我見你好似話失戀 你可以咁諗會唔會你嘅天主有所安排 可能最好的仲未出現呢
pristiq 50mg + fluoxetine 20mg
Optional: Xanax and Zolpidem
都仲係差 但已經比之前好很多
琴晚又諗死了
已經知道冇人幫到我
要自己解心結
自己幫自己
但我做唔到
我知道食藥都係㩒住
之後好返減藥又係會負返
我都會呀
開始覺得做乜都錯
係到問自己點解可以咁垃圾
如果藥物有幫助就唔好減喇
不妨試下靜觀 下次有唔好思想出現將注意力放起呼吸 等個念頭散去
有時會質疑自己既信仰
琴日係聖堂一路祈禱一路爆喊
問點解我要受咁多苦
神父講道就話要愛自己同愛別人
而我偏偏就做唔到
自己內心充滿好多怨恨同仇恨
頭先同幾個朋友打機
一路打一路都諗咩都係我既錯
我好冇用成日帶俾好多人麻煩
成日嗌攰嗌到班朋友話我口頭禪係攰
仲成日叫我早d訓
我唔係身體上嘅攰
係心理上嘅攰呀...
我都好多怨恨但我唔當咩一回事
做唔到唔好強迫自己咁做 唔好以為一定要咁一定要點 咁樣只會加重負擔 個世界冇咁多一定
你要記住嗰堆自責諗法係個病而起
你本身係冇錯亦唔需為此負責 堆思想同個病唔係你全部你仲有其他嘢
好想釋放啲怨恨
無奈唔知點樣去釋放出黎
雖然多怨恨 但唔想傷害身邊既人
潛意識就想我負全責
因為係我帶俾身邊既朋友麻煩
所以就討厭我唔覆我
你可以搵神父 搵cp傾 睇一啲開解心靈或者心理嘅書
再唔係直接釋放出嚟唔好怕傷害人而家係佢哋傷害你啊同佢死過大不了
啲個都係思想作怪 全部都未經查證 係個病先至令你咁諗 你本身係冇錯唔洗為啲思想負責啊
如果樓主開始有幻覺幻聽,唔建議做冥想活動,因為口只會加重幻想同自殺可能性。但運動就非常建議。
exactly係我
食咗安眠藥訓
起身好似冇訓過咁樣
其實都係時候要搵神父辦告解
有諗過直接釋放出黎,但好多顧慮
自殺既感覺都係好強烈
好啦 不過好多時都跌左落去 唔識抽身😭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞