近排情緒病發,想搵人分擔下

536 回覆
189 Like 8 Dislike
多謝推介 已經失眠就快一個月
一樣症狀
胃痛醫左好多年都醫唔好
冇朋友,冇屋企人關心真係好辛苦
我喺外國讀緊書 好多野做極做唔好
同男朋友long d 之前發生好多事所以冇乜朋友
自己一個住 每日都唔想返學出街
(好似已經有5日冇出過街)
就快要交deadline 我仲係完全提唔起勁
心情好差好差 好大壓力 又甩左好多頭髮
最慘係返到香港先有得睇醫生
而家淨係靠每日食藥吊住條命

依家情緒好低落
訓係張床係度喊到收唔到聲
我唔想再俾個病折磨自己既身體
似乎而家食緊隻藥唔係好啱你喎 有冇同醫生講個情況啊
記住自己冇錯係個病作怪 你唔等於個病全部
幻覺同幻聽就應該無呢個情況出現
有嘅話我會即時通知咗我主診醫生
你好,這是《自殺.自療.互助舍》。看來你已累積了不少負面情緒,是嗎?人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。何不暫時停一停,到我們的網站www.help4suicide.com.hk 。 那裡有一些勵志故事和有趣短片,你可以隨心看看。你也可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),讓我們的義工為你加油打氣!

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!
我都係 好辛苦
加油絲打 捱過去!支持你!
食梗依隻藥間唔中會病發
要等多一至兩個星期先冇事
想俾啲時間自己
依家唔想搵朋友同絕食
絕食梗 對住啲食物好反胃
我明白個種反胃嘅感覺
食粥會唔會好啲?
食下energy bar?
食粥都冇乜胃口
見到所有食物都好想嘔
食完好想嘔返啲野出黎
開啲葡萄糖水飲?
我都試過食嘢食唔落嗰種感覺
可能阿媽唔係一個好嘅傾訴對象
我都明白,講完之後佢唔理解,都可以造成一個好大嘅困擾嚟,會選擇唔同佢講呢啲話題,就算講都只係講下生活話題
有無其他人係合適嘅傾訴對象?
完全同意,瞓唔到覺個人真係會好唔舒服的
佢眼中只有搵工同錢
唔會明白我內心世界係點
佢覺得仔女搵工同搵到錢養佢係理所當然
其實我都有朋友既
但我WhatsApp透露咗有唔開心佢好似迴避梗我咁
可以食吓糖補充下糖份
糖應該冇咁反胃
我試過有段時間日日嘔 真係好辛苦
抑鬱症
男朋友唔明唔體諒 成日鬧我不安 佢仲燥過我
好辛苦
絲打加油 依到好多人支持你!
佢番工又燥 揸車又燥 打機又燥 對住佢好辛苦
佢自己都有定係點?
佢屋企有人有 佢無睇過醫生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞