係日本做梗PLC ENGINEER,你問我答

994 回覆
26 Like 22 Dislike
PT同PWM我理解係:
PT只考慮 frequency快慢,on/off time係對稱,一個 command將PT掉晒出街就算
PWM係用PW黎調節 duty cycle,根據輸出%持續咁掉

24VDC 一係有同埋0V(同rated output差少少就唔好爭論),點解唔係 discrete output
PT vs PWM 呢個都算易明

24v digital呢個叫做梗硬明左
究竟係咪我記錯左analog同digital既分別
一google好似同我記憶中完全相反咁
巴打們,就黎開post2叫咩名好?
我睇左5頁都唔明樓主係做咩
但又好想搭嗲
有咩想問想講隨便開口就得
唔會有人屌你 唔會有人話你問埋晒D咁既野
日本人交機會跟咩文件,似唔似香港做法
comply list, mech. elec. drawings, o&m manual等等
召奐黎自五湖四海各路industrial automation既連登高手
新年都要趕開工
由31號直踩到今日
新年快樂
grad左之後無咩掂過
Labveiw 咩黎?
終極反傳統programming language
有筆直買番套黎玩下都好
雖然未太常用
但將來話唔埋

不過你攞上手第一個星期
真係要完全放棄你舊有既programming習慣/傳統
瘋狂括住啲圖案將佢變成你想要嘅function
但係field point 太貴
當年寫黎寫去都係C C++python VB Matlab
第一次用Labview真係屌左聲
仲要偷偷地鼠入去啲year1既堂果到一齊學

我剩係記得個CPU module大約三千英鎊
其他唔記得了
而家應該得海洋公園有用...
用黎做乜?
愛黎mon住啲畜牲
點解緊同梗都唔識分?
有冇得具體啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞