係日本做梗PLC ENGINEER,你問我答

994 回覆
26 Like 22 Dislike
8.5kg
做細既係唔係真係好似做狗咁?
我廠內internal
佢地有咩問題
solution咪係我
班友仔"夠方便呀"
我寫左份interal acceptance standard
GM推三推四唔肯簽...
真係要每條軸tune個PI
ext encoder行咩protocol?
我地啲technical discussion 完全騎劫左個post
青仔唔會諗,入去西記做返三幾年先再轉過去
到時應該會考慮你嘅 internal transfer
佢地最殺食咪就係ee個隻濕尻home sensor
E3Z D86?
我依家返緊呢份工都有接觸西門子PLC和Drive, 但呢間公司冇咩晉升前景
所以先諗住搵返相關工作
我無用過佢地啲AOI
反而用佢地個machine vision camera
好好玩
而家好多公司個machine vision software都free俾你用
camera就貴到仆街
E3Z做home sensor太大了
EE SX個隻,黑色 IR對射個隻,手指公咁上下大
平靚正
買AOI嘅都係有頭有面嘅大客仔
咩公司咁堅,識用西記變頻
E3Z唔算大
你個款特別細姐
我用E3Z 多

佢地仲有個IO link version
個sales講到點勁點方便
話只係貴少少
但又唔話你知
你要咁用就仲要買多個IOlink master
貴到
行servo 加gear box?
做home sensor嘛
移動部份要蓋住,E3Z有時會唔準
不如post
開得group好快小圈子
又難追post
我地而家騎劫哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞