係日本做梗PLC ENGINEER,你問我答

994 回覆
26 Like 22 Dislike
題外話:因為有交陀地成日都有新消息

siemens drive出左s210
s71500h,s71500r 二重化
ai人工智能module
但係西記啲產品難選擇,VFD你都唔知點揀,砌lego咁幾舊合埋一舊,PID 又唔係每一款都可以hibernation,痴撚線 design
FG果時報好多車廠
貪佢benefit
買車好似四至六折都有
不過無人收

你睇下啲片

其實我覺得騎劫左個post唔係咁好意思
下個post可以開個industrial automation

西記有selection tools,sizer
一直都係用佢黎做invoice
S7-400同S7-1500爭產案邊個贏都好似未有定案
屌佢個 sizer慢撚到痾完屎都未出到 data sheet
我買隻三菱或者ABB VFD都唔駛佢咁煩
車廠你係見咩位? 4-6折!
我見日本toyota個d 可能我係ive仔 in都無得in 但而家間公司成日都會有以前in過既公司打電話黎問西記既野 仲要好撚客氣

yumi好撚細部 頭先睇d片第一時間諗起日本h漫個d觸手
傻啦 各位巴打塞左好多錢入我袋

s7-1500有排都未追到 淨係佢可以完美接駁pcs7已經玩撚晒
有時覺得1500仔好撚雞肋 好多功能但好多都用唔著
唔好咁啦 比左陀地一定要用
唔用sizer motor都選唔到呀

sizer仲要未support window10
configure左又唔可以import落scout
同西記講左好撚耐 佢地都仲係話開發梗

manufacturing/development位
果時剩係想入去貪benefit
乜都報

交左陀地無計,ABB啲VFD 同IE3/4摩打屌打西記

manufacturing我係車廠試機個陣見大時大節放長假 d n展一定返足工改line
真係屌打咁西利

試過有次無用西記比佢地問做乜唔用

巴打學歷係?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞