召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (32)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
出囉 出完馬路見
可以望返自己張P牌幾時夠期,減返一年再減幾日嘅

巴打應該就甩P
因為學車已經用左好多錢, 每個月人工都已經淨返唔係好多 敢我學牌下年8月先到期,我唔信我黑仔到半年內都抽唔到快期
歡迎加入P仔行列

有咩心水?
比錢人地買出黎算啦
有d錢唔慳得
補鐘唔練泊位調頭正常嗎? 我開頭以為會補,三節都行街唔知會點
外面補鐘係唔會補泊位調頭
試場唔同,鴨駕個位特別窄
人工得一萬鬆啲,唔到我唔慳
我師傅都知,接着話:嗱,你試下自己搞先,如果1,2個月後都唔得先再幫你搞喇,自己搞到就唔洗俾錢人囉
重有幾個月
果陣特登考黎下年幫細佬揸婚車
加油
人工呢個階段係特別有鬥志
今次pass左佢啦
連師傅都咁講,即係要抽都唔係太難
巴打加油啦
其實邊日 pass 真係唔重要,我宜家都係大約記得15年中考到棍 van
反正考到就得啦
其實如果都唔揸車
打出黎10年前 1 take pass 咪又係唔識揸
你係指踩低極力子後,推支棍去N,踩一啖油(極力子繼續踩低),推支棍入波,再和油同慢鬆極力子?
學車嚟講就算我學棍 van 都未聽過要咁落波,入低一個波跟住大啖油慢放極力子已經好夠
學車嚟講可以順住入波已經好好,又快又唔 chok 留翻考到個牌再慢慢練都唔遲
佢地大部分chok車都係離合器控制不當
空波時比啖油提高轉數同你比住油鬆極力子一樣可以做到唔chok既效果
但你比住小小油放 佢地學牌要顧埋速度 仲要怕突發野
如果淨係提高轉數 佢地淨係需要留意左腳放極力子
我預設左佢地講驚chok車係落波唔係上波
因為好小聽上波chok車
真人識有個p仔衰危駕調查期間炒多獲
車都劏埋
控制到速度唔怕比住油放極力子
控制唔到速度情願小chok都唔好比住油放
都係果句 學唔夠就補鐘學到夠啦
好過重新排期曬錢曬時間
問兩次都問唔到人答
想買平頭盔想買平頭盔想買平頭盔呀
觀駕d頭盔臭到反胃
我女同事都炒左好多獲
係咪搵人開路果個
唔係,我公司好多女人
有冇巴打考棍波之後揸自動波
揸左兩日自動波好掛住師傅部棍波hiace
無論操控定睇位都好過而家部七人車
轉高波同拖低波原理唔同,本身師傅都會教轉波嗰下鬆油門踩極力子,當鬆油門時引擎轉數因此隨之下跌,容易配合到,所以一般chok極有個譜
通常轉高波chok都係因為心急,放極力子太快

拖低波需要更高轉數配合,要唔chok最好係你咁講印油門補油,只係對學神嚟講掌握補幾多油到咩轉數實在甚難,同埋要幾了解部車先得;簡單啲就超慢放極力子,等波箱同步器介入,代價就係比較chok
新牌揸7人車係難揸
我揸左十幾次左右都好唔慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞