召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (32)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
咩節目
唔夠快即係條路暢通都行得10幾20?
定係冇上過3波?
又要威又要帶頭盔
我第一二堂係禁學車時間
有冇巴打考石蔭 有心得
星期一pass星期四拿唔拿到證
我試場一出轉左到落斜既時候就即刻上3波,去到黃泥涌道都上到
不過臨轉上樂活道之前我驚紅燈停唔切,所以早左少少轉返2波,之後上斜起完步之後,其實我係知俾油就應該可以轉上2波,但係太驚轉波果陣會溜後,所以1波過曬上斜,上完斜就2波落斜
會唔會係上斜果陣我冇轉2波,所以話太慢呢?
我第一堂已經係九龍塘出去窩打老道,勁多車
第二堂已經揸埋上龍翔道
恭喜
一波只係用黎起步/超慢車,
上斜一段時間都唔轉, 會tick未能使用sick當波段
其實如果係直路既話,我會即刻上到2波
但係要一路上2波一路轉彎,我重係未有信心着,因為啱啱學果陣試過轉轉下突然有有車cut入黎,我要靠師傅踩停先冇事
又要威又要戴頭盔
岩岩上完駕丸兩堂理論堂,我覺得幾有用,同埋早d 上,仲有五六堂可以留意同糾正,不過上完個人好緊張 因為成堂都係講點樣即肥即死。

開始感受到考車個壓力,同埋點解會腳軟
唔係軟咁簡單..係震
我買定左淑梅姐隻鎮定劑,希望有用

利申:緊張大師
泊車同三手掉頭係斜路,有時要比少少油
我模擬考試嗰陣一路揸車一路想同阿sir吹水

考試嗰陣要忍住唔講野
其實渣到出街就唔識緊張
天后呢個完全針對點考試咁講,我原本只係想中期個班,見佢講得幾好就提早上埋路試個堂,而家叫有定心理準備
同你一樣
我上左三堂加睇左youtube 認左路大概都知講咩,
另外有需要我可能上多次
我今日都係第一堂學
都係好難掌握覺得 不過慢慢來啦
今日第一次學車 向後放輕腳制
唔係好識控制 好似成日feel唔到格車有冇郁
係咪印下印下個腳制會好d?但怕郁下又停下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞