召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (32)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
所以你懂的

有時知架巴士想埋自己線都會儘量讓下,當還債
識人因為外國留學三個月就可以考到車牌
好 唔該巴打
搶到快期三點,有啲驚
你係停車口一轉右再行前少少年咁瀨野?
岩岩約緊考前補鐘,朋友介紹個阿sir 話補前一個星期先搵佢, 會唔會好唔穩陣,我聽人講要早一個月約喎
咁咪約第2個囉
有冇唔屌人既師傅介紹
駕院上八堂實習,一堂長途駕駛,同埋mock, 我諗住考前補多三堂,唔知夠唔夠
鴨駕既話夠啦
永孝街有咩要注意
仲未記熟條路
好多轉彎位下
咁你記熟左D路先
否則D巴打講注意乜你都想像唔出
好緊張
永孝街個試場 泊完位係咪要自己預位調頭
沙駕?
駕駛學院、楊錦祥,巴絲打們點睇?
小心大窩口道果2個路口
好L on9呀,轉彎轉得唔好hi左壆就肥左,明明條路好簡單
揸到咁就真係抵肥
輸自己就無辦法
我考果時習慣情況許可下都壓慢架車慢慢出
確保唔會hi壆
斜路八字其實難唔難
岩岩考完 元朗 一剔pass 11號之後可以拎
啱啱
幾時考?
琴日永孝1 take pass 考直去(見到十架有九架都係)
一開波叫師傅早啲到 霸個靚位 因為第二第三條lane有兩個準備車位可以俾你就咁直行去考泊位 唔洗自己扭軚預
調頭預位好簡單 泊位出黎好快扭盡右軚 見到雪糕筒支棍完全過左左邊倒後鏡就回 再用左鏡睇會唔會撞雪糕筒同石壆 車直軚直
考直去嘅話小心斑馬線
特別等一條而家係有臨時燈 對面線停紅燈嘅車會遮左斑馬線同行人路 睇倒冇人先好過
琴日考之前我師傅揸入去俾我睇 就見到前面架考車有人照出 俾個官剎到軚都響 嚇親個學生妹
之後發矛死火冇入空波著車 前後俾人踩左三次
仲有可以嘅揸快小小 一日唔過50都唔會肥
因為永孝好多闊到仆街嘅直路
不過都係行熟條路先啦 行熟其實就好易
聽落永孝真係易過油塘 我聽日第一次行
28/11 tri take 合格
死喺河畔 生喺河畔
多謝巴打
你幾點考架? 多唔多死車同埋學生
個試場係咪要考完泊車先考調頭?
我下星期五就考了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞