召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (32)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
原地扭 驚自己其實踩實左個brake架車冇郁
轉左彎應該望遠定望近
師傅冇教過我轉彎,係我第一次轉彎太遲攞軚佢有講左下之後都冇話過我轉彎有問題

我自己就望得都幾近下
輕輕印住黎扭 ,覺得太快就印多少少 唔好印太多 ,其實架車識郁就可以keep住架啦 慢都唔怕 考試又無限時,我第一次考泊車都係心急見郁好慢就放高左極力子 就係咁一野沖後左
我自己轉彎又無特別望線,全部憑感覺 淨係頭2-3堂有話過下我之外都無理我點轉彎,反而行出街有時會不自覺偏左去右邊
我會 一下一下 好慢咁放 望注泥檔 睇架車有無郁 有就定注 馬上攞盡呔
一快左 踏停加停手 重新再來過 搵返個速度
利申 今日沙駕 自動van 一剔pass
岩岩今日大學有mega sale
報左沙駕智專棍波
希望到時個師傅唔會係伏
咩價位幾多堂
我自己都成日比阿sir 話 攞早左/攞多左
而家叫好d
我自己感覺 直去遠少少先 收慢 攞呔 大約半圈唔夠 (都要睇返個灣有幾急啦)
望遠 睇注自己要去既線 憑感覺作出修正

今日考 一直無事 返學院個灣 考官出聲了
轉灣唔好離駁咁遠 幾驚衰收尾呀
好彩pass
我估突然勁快郁係因為d暗斜
棍波極力子+brake一齊控個速就可以控到架車接近唔郁咁慢郁
自動波淨係靠brake控速我估難d keep到好低速

不過我未渣過自動波唔太sure
係呀 自動波 唔好諗注hold注就得
一攞呔 速度會變 所以一定要快攞晒兩圈
唔對路一定要踏停 重新來過
阿sir教落 唔洗急 可以停 唔好死呔就無問題
我真係攞得好出 去左安全島個邊 抵比佢話架
講下今日考車先
沙駕1400 泊車自己個位擺唔好
差少少肥 好彩尾有位 我攞到基乎到尾條線 總算入晒去 考官即刻衝落車睇 我即刻入p波 唔理了 阿sir話落車睇要入p 入左無死
跟注3手 好穩定完成左
然後就出街 到讓路口 有架車係快線 想出之際佢cut 中線 我即停 等佢走埋先
然後考官叫第2個燈位轉右
哇 我即係定到操車咁 銀城呀 正呀
考官指示又清晰 又早 而且過幾秒會再講多次 真係非常好
唔知係咪時間好 cut 線 跟本無車 做完動作就cut得 有個位要由最左去最右邊 共cut 3線個度 阿sir考落 第1個燈前 無車 cut定兩次先
成條路通到不得了 燈位又順 係中途有少少雨
最後返到學院 做埋斜路開停 搞掂
考官好似好趕時間咁 我拉左手制 佢就衝落車 頭也不回
唔理佢 入埋p 熄匙
入去房等 唔洗1分鐘 就叫名 pass呀
最後阿sir 提都唔提路路通 淨係講點樣拎牌 就完左啦
巴打邊位師傅教?我都係岩岩報左沙駕
我自動波 棍唔會係佢教
學院阿sir 真係睇你夾唔夾到
我果個 唔鬧人 好似好hea咁
唔明既野要開口問 佢就好細心咁解答
到最後兩次操車 見我無野 就一直手機
但做錯野 佢又睇到個下先神奇
一去河畔 佢就放低手機 因為知我最弱係呢條線
不過feel 到架 佢覺得你有機 佢尾個2堂 特別落力教 之前都好hea咁
呀 提下你 考試時間係可以揀架
例如 我當初指定要考1400-1500 阿sir就會搵最快 有呢個時間既期比你
我反而想師傅會鬧下人
不過學院師傅最驚就係hea 教
同埋聽以前巴打講話會逼你加鐘 唔加鐘就黑面唔教你野
考路試既日期唔係佢編定架咩
btw 我連筆試都未考
幾錢幾多堂?
學院來講 你係老闆 時間點解唔可以揀 最多排後d 想快就話唔得姐
加鐘來講 學院阿sir排得好密 其實好難比到期你
記注模擬考試好重要 個d阿sir 講野好到位 佢講既野要記注
想問岩岩PASS既巴打絲打所有野加埋幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞