召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (32)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
沙田掛接 passed
之前嗰位巴打加油
後日
我27pass 今日拎左牌
係咪要自己填左表先 之後再叫屋企人拎去交?
唔駛
埋去櫃枱講低考生姓名同身份證冧把就得,話1 take pass仲會特快處理
講埋資優重會免手續費添
永孝難唔難考

小弟剛剛樂活道1 take
感謝之前解答過我問題既巴打
Pass
元朗補鐘搵邊個好?1月中考
澤安成日都有個推住車仔既阿叔喺白雲街嗰附近走黎走去,見到佢記得打燈爬頭
又 fail... 考車都考到窮
第幾次
第三次
我第三次pass,頭第2次哀緊張停車之後開車鬆極力子仲踩住個brake搞到死火 之後第三次知自己哀咩就pass
唔急揸車既咪諗下考唔考
始終唔想重新學過 今次唔記得望,就衰未有查看交通情況。 其他操控嗰d基本上無問題
以前師傅教踩brake , 慢慢加深直至停 , 其實都有少少chok
當前面交通燈位, 我要停, 咁要幾時開始踩brake ?
次次都俾人屌我一下子就大大力, 搞到好鬼chok
考邊到?
元朗工業邨
燈位前有兩個箭嘴,以合法車速計算,一般喺離燈位遠啲嘅箭嘴開始踩就啱,如果新手驚唔穩陣就再遠啲踩

chok嘅問題,老一句,臨停定前放返少少迫力就唔會chok
想問甩p係咪有一日空檔期唔渣得車
工業邨條路最短最易考
琴日拎左架車, 雖然係二手, 但初次出街都成功安全到步, 感覺唔錯!

有幾樣野想問下同分享下

1) 泊L位都叫一手泊得入(我係用隔2個車位距離90度扭盡後入方法), 雖然未到話車尾太近隔離?架車而要向前一手, 但係幾次都有大細邊?情況, 最尾都要駛返前再調, 又或者架車斜左, 都要扭返出去再調過。我記得補鐘?時候阿SIR話其實泊入去睇兩側倒後鏡對車尾同個車位?線「邊便尖?」就可以救返架車, 但實際係點我諗要搵日真係自己去停車場練下先知, 有冇CHING有心得?

2) 好多時出到大路譬如有4條線, 咁當自己諗住係直行, 就用2或3線啦, 但係有時唔熟路去到路口先知原來3線係只准右轉, 咁就要等人讓先入返2線先可以直行。不過呢個行多幾次熟路?就知應該行邊條線同幾時轉, 或者真係行次前睇一次Google map street view行一次。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞