召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (32)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
今日Pass,最快係咪星期五有得拎P?
你太趕 應該早一個月上先係
幾多堂先去考 其實係睇你自己渣成點
有人十堂已經無乜甩漏
有人三十堂仲要師傅提住提住做
咁就唔洗考
係呀
1堂個半鐘
我係考前個半月開始學
有啲位平時諗嘅時候記得 一揸就唔記得左
伏伏地
今日上第二堂
應該點練搵磨擦點 今日係鴨駕練s位泊車 因為太窄 想慢慢出 但成日都唔知個離合放得夠唔夠 唔知佢其實有動力向前未
我既做法係踏左brake同離合先 慢慢放離合 睇下到左磨擦點未 再放brake睇下佢行唔行
但咁樣做 有時可能會未有動力行 有時又會快得濟
想問點先可以用個離合器控制速度控得好啲 今日都比丫sir話左唔小次太快 仲要係泊車
上星期四pass 今日拎到 所以應該ok
重有兩星期
每日上一堂衝爆佢囉
唔熟架車個摩操點係邊既話
就踩住brake 放多d極力子
架車開始震得勁就即係極力子吊得太高 咁你踩番落d就差唔多
人人悟性唔同無得比較
有啲人練幾堂就已經曉飛咁
我自己總共學左廿堂
去到臨尾3,4堂仲係比阿sir噴到成面屁
極力子要慢放,嘗試用隻腳感覺個震動
特別係泊位掉頭時,當你感覺到震就踩返深少少先再放手掣/迫力,咁就唔會過快
同埋行得太快嘅話就一樣,踩返深啲極力子,減輕動力就會慢返
極力子要慢放,嘗試用隻腳感覺個震動
特別係泊位掉頭時,當你感覺到震就踩返深少少先再放手掣/迫力,咁就唔會過快
同埋行得太快嘅話就一樣,踩返深啲極力子,減輕動力就會慢返
P牌補鐘既巴絲記住問清楚係三保定全保
今日問左幾間駕駛學校都係得三保
但大部份私人師傅都係全保
所以盡可能搵私人師傅
應該得但冇話最快
因為其實係睇考牌主任勤唔勤力
祇要佢入左你合格既資料落電腦基本上即時就拎得
如果佢hea既話咪要成好幾個什至7個工作天先入你資料落電腦
唉,P牌撞左車e家人地要返原廠整 玩完了
人地番原廠整好合理
你做乜撞人
日本車定歐洲車
歐洲至少2-3皮
我都認數,約左佢星期六去皇冠,佢話4-5萬
16年Hiace豪華版
其實撞車係每個司機既必經階段
我揸左廿幾年車D同事同我師傅都係咁講
點都要教下學費
件事點架
BTW 學緊車既巴絲
我建議點都搵啲時間係夜晚操下
本身夜晚學車
大家有冇搶快期連師傅推薦?
自私上次肥培正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞