懸紅起Backup佬底

1001 回覆
494 Like 52 Dislike
林狗

同早洩一樣,都係仆街
認真一問如果條友放流料點算,到時錢又收曬d料又假

利申:支持你爆料支持達哥,只係想了解清楚

放完出黎你先判斷啦,我料都未放
至於點解今晚先爆,你都要比時間人整理下資料架大佬,一陣間一次過放哂上黎你又話人1999
同埋我都唔你收左錢先爆,我係爆完出黎再等巴打過數
話要收五萬條撚樣擺明假膠黎,佢連隻backup狗姓咩都講唔出
backup狗姓林
anyway, 100%肯定呢個人係backup狗

Backup狗肯定有mon post巴打你呢家仲咁揚
小心返學比條仆街針9你喎

唔太擔心 backup狗真人都冇咩攻擊力
毒撚一個
SOR, 應該係話收左錢就爆哂

姐係爆一d等我地判斷信唔信,信就過數再爆全部?

如果係咁樣既決定
你地覺得點?
線人收唔收貨?

因為琴晚得到既料我驚你地到時唔肯
起到既話會舉報逃稅

認真: 其實YOUTUBER駛唔駛報稅? 佢個ACCOUNT算唔算開左間公司?

求法律巴解答

我地報就得
有事冇事稅局查完就有答案

無記錯之前好似有巴打講過話報稅係taxpayer 責任
佢無論有無開公司都係要報稅
稅局一查佢就奶野 好似係

如果稅局受理跟, 咁係咪稅局有呢個權利, 出信比G公司要求搵返佢出黎? 而G公司都要按當地法律比資料稅局? 雖然咁起唔到佢底, 但都叫攪佢一獲? 嘔返十零廿萬出黎? 定係之前冇報果D稅局會起埋釘?
係爆就爆啦 又要人夠5萬 會唔會講講下又話要10萬先爆
Backup佬都話要下載再上載上youtube
(我自己都up過片上YouTube, 3分鐘既片都要up幾個鐘)
你淨係爆佢出黎就話要5萬 你唔好去搶
講到咁憎佢既咪快手推佢出黎送死囉
家陣係你見到d不公義既事,正常好人好者都會企出黎啦下話
果然咩人係識咩朋友 貪錢怪d frd都係貪錢 5萬咁少已經出賣你人格

懸紅就係用錢要你出賣人架啦
同不義既人講公義

小傻鳩 你要學下點做打手呢
btw blocked

agger

打你老母手咩 成段字請問我幫緊邊個做打手呀?backup佬?定達哥呀?
仲有,block咪block 又要打出黎同人講你block左 我覺得你傻鳩d囉
我既意思係我覺得佢見好就收咪算囉,唔滿意既咪咪撚爆/你滿意個數果陣先出黎囉,又要set個target比人,家陣你當呢到東華籌款呀?on9

如果係咁樣既決定
你地覺得點?
線人收唔收貨?

呢樣我都有d擔心

至於點解今晚先爆,你都要比時間人整理下資料架大佬,一陣間一次過放哂上黎你又話人1999
話要收五萬條撚樣擺明假膠黎,佢連隻backup狗姓咩都講唔出
backup狗姓林

毒撚一個

小心為上巴打等你今晚
毅進星100
係爆就爆啦 又要人夠5萬 會唔會講講下又話要10萬先爆
Backup佬都話要下載再上載上youtube
(我自己都up過片上YouTube, 3分鐘既片都要up幾個鐘)
你淨係爆佢出黎就話要5萬 你唔好去搶
講到咁憎佢既咪快手推佢出黎送死囉
家陣係你見到d不公義既事,正常好人好者都會企出黎啦下話
果然咩人係識咩朋友 貪錢怪d frd都係貪錢 5萬咁少已經出賣你人格

懸紅就係用錢要你出賣人架啦
同不義既人講公義

小傻鳩 你要學下點做打手呢
btw blocked

agger

打你老母手咩 成段字請問我幫緊邊個做打手呀?backup佬?定達哥呀?
仲有,block咪block 又要打出黎同人講你block左 我覺得你傻鳩d囉
我既意思係我覺得佢見好就收咪算囉,唔滿意既咪咪撚爆/你滿意個數果陣先出黎囉,又要set個target比人,家陣你當呢到東華籌款呀?on9

我想講我冇set過target
話五萬果個都唔係我黎,條友擺明假膠
毅進星100

得啦得啦你地好幽默

毒撚一個

小心為上巴打等你今晚

多謝巴打解釋

如果係咁樣既決定
你地覺得點?
線人收唔收貨?

呢樣我都有d擔心

咁到時真係要大家判斷
好多人擺明會走數反而屈鳩線人會縮

連登
毅進星100

好撚好笑呀屌你

backup狗姓林

毒撚一個

之但係份人好撚陰險呢

backup狗姓林

毒撚一個

之但係份人好撚陰險呢

同埋要記住佢可以用錢買兇
Backup佬做左d咩
唔太理youtube文化

- 達哥喺twitch做開直播(逢星期一至五)
- backup佬兩三年前開始自發幫達哥backup去YouTube畀上慣YouTube嘅人方便睇
- 最近達哥話要自己做返YouTube backup,backup佬就高調咁話達哥唔畀佢做backup,所以部分人唔高興,因為覺得backup佬貢獻咗咁耐一句就ban咗backup佬,部分人矛頭指向達哥唔夠兄弟

- 之後經揭發,原來早在1-2年前backup佬已經有開放堆backup片嘅廣告做收益,搵咗唔少,又原來從一開始就冇聯絡過達哥,backup冇聯絡過(達哥當係"兄弟"有心做backup)、開廣告冇聯絡過(達哥隻眼開隻眼閉)、再開多咗收益(增加咗50%盈收)用達哥d片賺到大錢冇聯絡過達哥、對backup由達哥自己做返有異議又冇私下聯絡過達哥,一嚟就高調放上枱面講,令d未知事實全部嘅人霎時間鬧返原作者轉頭。

- 其實由頭到尾達哥都唔識呢個人

- 事件發展到呢個地步,backup佬都有出嚟回應過,不過大家都唔相信佢講嘅嘢,覺得佢報細收益

寫住咁多,有錯漏請隨便改/補充
推post_Xander #810 $100
林慧韡(達哥) #38604 $100
υηκηοωη #29513 $500
真。禁極刀 #57914 $10000
林佳樹 #4329 $????
Kc超跑大戶 #365 $800
Listch #54712 $100
庸才相煎何太急 #65146 $100
抬得起莖(提唔起莖) #66530 $100
書生造夢 #19978 $100
維他命 #370 $100
癡線佬 #10466 $100
板凳Ingram #34256 $100
蓉+ #3002 $100
死氣 #33507 $100
加藤乙女 #45967 $150
1800mm男神 #59541 $2000
口袋 #4545 $100
麻辣水蜜桃 #40356 $100
醒少少啦 #37595 $100
比翼單飛中 #23322 $100
大豬包包 #48498 $100
kc超跑大戶 #365 $800
鮑魚魔神 #16250 $1000
全部鳩吹 #66351 $1200
間條猛料 #43831 $100
米蘭尼奥尼 #23377 $100
林早洩比狗屌死 #19601 $100
艾加歷查 #2797 $500
派膠大 #12886 $100
刁里魯姆 #78005 $100
HK最大弱點樓市跌 #45148 $100
死氣 #33507 $100
小馬bb #3933 $50
洋蔥小姐 #73509 $100
Lite*三世 #11995 $100
光速屌 #30940 $100
望咩啊仲望 #3779 $300
芸香 #21322 $100
荀仔 #7332 $100
掟佢落山 #61251 $150
墨說 #26001 $50
吉鵝啦 #26522 $20
複製·貼上 #27794 $500
陳奕迅(42歲) #8570 $1
成詩京 #59573 $100
RichChigga #4044 $100
Aoki #28974 $100
山本彩 #165 $500
劍崎_Blade #25057 $200
十月初五 #4921 $200
食左飯未 #7773 $300
勁到跌渣 #25981 $500
大塊人參 #63670 $500(要拖數)
段久股神 #9031 $100
烏卡 #74947 $200
肥婆偷肉食 #32500 $100
我D肌肉簡直完美+ #42453 $100
琴酒 #71000 $20
馬國明 #601 $1000
Ching者自ching #14388 $100
杜奧巴(幫FD留名) #41458 $100
處女膜破壞狂 #13421 $500
收得皮 #74077 $100
田中左木龍 #63328 $100
火山灰 #22277 $500
頹廢青年 #31376 $100
金城武大郎 #31376 $100
尹方丈 #60986 $100
每天都要戒丁 #9479 $100
圓樑刺股 #5990 $100
RichChigga #4044 $500
az-687 #693 $100
倚星細語抱月夜談 #49501 $100
ISCO22 #30510 $500
放工狂徒 #11914 $100
SHERLUCK #7679 $100
直直bird極 #57580 $100

backup狗姓林

毒撚一個

之但係份人好撚陰險呢

同埋要記住佢可以用錢買兇

佢夠彊咁做佢死撚硬
達哥叫左唔好起佢底
晨早一推

backup狗姓林

達哥叫左唔好起佢底

冇起底, 有人識佢姐
達哥叫左唔好起佢底

冇人識達哥呀 咩水呀佢

agger

我想講我冇set過target
話五萬果個都唔係我黎,條友擺明假膠

Ok可能我比條假膠誤導左
仲有我回少上留上懶醒條on9一句
"同不義既人講公義"
講真呢單野之前有邊個估到backup佬咁仆街
同埋你估個個都有上連登個個都識達哥?
依家係呢到搞到好大件事, 但其實都淨係有上開連登既人知 我好多朋友都唔知呢件事 (我d frd全部20頭,唔係呀叔呀伯)
Backup佬之前咁收收埋埋
講真,佢d frd知佢係backup佬,都未必知佢收左咁撚多錢啦下話,無上開連登唔知呢件事既就更加唔會無啦啦爆啦

btw支持巴打爆佢出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞