轉數快推出一月爆漏洞 影身份證搵工被轉走10萬銀行存款

440 回覆
240 Like 4 Dislike
個security弱到就好似銀行戶口連最基本password都冇 知道number就可以攞錢走CLS
真係 我想話,我轉數快,轉成萬銀
都要我親自入銀行app睇有無真係入到
Pps就算2毫子都sd個短信黎
點解成萬銀連確認短信都無?
政府搞既野都係失敗
但係最緊要有無咩辦法而家我地可以做住去保護自己先
eDDA 唔關 FPS 事,喺 FPS 出之前已經有咗算好耐
可以login 返ebanking disable 個小額支付嗰個function
我就唔驚啦
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
入面都無錢
但呢D實搵得返D錢架喎
我用HSBC setup eDDA係有電話認證喎
點樣bypass到
過去外國銀行點追...........
抵死
其實fps出之前都已經有呢啲問題,只係以前要等幾日先過完數你有足夠時間發現啫
請問點樣抵死法呢?
銀行賠
過去支那銀行點追?
支那寶id card認證左冇記錯每日都係得$5000 quota
玩到10萬都應該係比人盜用左20日
正常人都唔會日日 check 住個 account 有咩交易啦,幾日係咁以就過咗
第一個留言夠哂明白香港點解步伐點解咁慢
抵8達通可以食成世老本
公司總有一羣老屎忽唔肯用payme/信用卡/任何電子支付話唔安全乜乜乜
公司夾錢就又話要㩒錢又要找錢點點點
收錢果個磨左成個禮拜都未收完
啱啱出左呢單新聞
即刻喺公司group攞出黎鞭
叫我地後生呢啲小心比人轉撚走哂啲錢

如果呢單野真係個漏洞其實都幾令人失望

利伸:FPS一出已經狗衝登記左,等比人呃哂啲錢
冇改錯名
tap and go 個transition 搵唔到個受款人咩
抄paypal做法囉
link銀行嘅話 paypal會隨機入幾仙落你戶口
要你答返入左幾仙入你戶口 e.g 0.02 0.05
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞