轉數快推出一月爆漏洞 影身份證搵工被轉走10萬銀行存款

440 回覆
240 Like 4 Dislike
就係支拿寶出事喎柒頭
其實奶嘢嘅係幾間大行(中x 匯x 恒x)

因為當個客喺wallet度聯繫銀行戶口,果幾間大行無再要求客人confirm

反而平時成日奶嘢嘅花旗同渣打,唔知係咪奶得嘢多,呢方面做得好好,當客人由wallet link銀行戶口,佢哋要求客人要入番online banking 去確認個link up,無客人確認就唔會setup linkage,所以唔會俾人盜用
班FPS撚樣唔撚信. 淨係識問你有無用.
完全冇錯 我申請嗰時都冇銀行打過電話過嚟問係咪要申請edda 隔左幾日tan n go就有notification話已經成功過左數落張卡度 所以其他電子錢包既道理都係一樣 就係銀行唔撚同啲客做confirmation
前日暫停
今日先有新聞出

屌你老味金管局知有問題就應該即刻通知巿民留意自己戶口有冇問題啦
停左應該超過一個禮拜
Tap and go
upload身份證副本好似就實名到
搵到個漏洞個賊都幾醒
edda
一早有 係有冇人做姐
差在用咩藉口拎資料
又要拎人身份證同銀行戶口
諗起都麻撚煩 仲要風險高 比人拉鳩左就玩完
以後搵工都要用個無錢既戶口
見工同你影身份證條友都唔會咁寫啦
監管不力
快D取消e banking啦
重要知道出事都唔對外公佈
靜靜雞停左eDDA就算
仆街得佢丫
轉數快(轉走你啲數好快)
其實嚴格D要電話影ID既相再upload先受理EDDA申請
而唔受理copy

等於來緊投票一強制一定要出示正本ID
fps
係得加減額度先有sms email 過數無
ebanking 你set死唔用黎過數俾自己以外既acc. 己經好安全.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞