轉數快推出一月爆漏洞 影身份證搵工被轉走10萬銀行存款

440 回覆
240 Like 4 Dislike
咁都係edda 漏洞啫,因為冇做2FA? 同FPS 好似唔關事?
都係唔太明點過到

佢set電子直接付款授權服務唔係要先入左ebanking先 再授權 唔係咩
而家係你冇用呢D大陸閪APP都有事呀
一張身份證副本就幫你轉走哂D錢
有冇睇嫁
佢本人冇用過
我估係綁定bank account 然後增值落電子錢包?
d警察識閪咩
講句英文都le le er er
屌你報警
佢問番你咩叫轉數快
解釋都解到個人炆
分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶分18次將款項以轉數快形式增值至支付寶賬戶

開大對閪眼先啦
都唔關大唔大陸事 而家tap and go 都出事。似係setup eDDA 有漏洞,因為無做雙重認證
咁多人冇睇內容
問題係身份證 電話sms 咩錢都冇哂
用轉數快過數要用網上銀行喎
即係就咁用張身份證同銀行帳號就入到網上銀行?
但我冇做過,本身都冇支付寶、亦冇開轉數快,完全唔知佢點開到」

eDDA 唔洗簽名咩
漏動嘅嘢唔好用常理來諗
笑撚死 on9到咁都有
我估:只要你有支付寶戶口,就可以用別人的身份證和銀行戶口號碼set電子直接付款授權服務。唔關fps事。
正確
轉數快只係過數途徑
而家係條友用eDDA link-up左銀行戶口去過數
清,你柒左呀
係我裝支付寶提走你戶口d錢,你唔使裝
出黎回應下
ok
咩怕鳩 有500億填數
其實d svf做kyc求其俾張身份證相就得,會唔會流咗d ,再加埋edda漏洞就輕鬆俾人偷錢
我開 eDDA 嗰陣又真係好似冇簽名又冇雙重認證喎,啱啱諗起先發覺有問題
咁撚大個保安漏洞
係囉,咁兒戲 起碼setup eDDA 時就算唔做2FA 都要check 個手提號碼要match bank record 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞