(短故) 【營業中】《可以修正你人生中一個遺憾既萬事屋》

1001 回覆
670 Like 7 Dislike
高質故
留名
高質故
留名

感謝支持
鍾意呢類故

btw 有d似以前睇過套動畫 好似叫xxHolic
鍾意呢類故

btw 有d似以前睇過套動畫 好似叫xxHolic

啱啱search左黎睇 的確有啲似

感謝經常幫我推
睇完每個故都好想再畀正評,但係已經畀左
婆婆呢篇感觸最大 細個我同婆婆一齊住 佢好錫我
就算我幾曳都好 佢都無鬧我 我俾我媽打果陣 婆婆都會攬實我 話想打死佢咩 細個同婆婆講 我大個要做一個廚師煮野俾佢食 我仲好記得佢笑果個樣
到我中學果陣 淨係識同朋友出去玩 連同我婆婆相處既時間變得越黎越少 甚至有一刻 我覺得我婆婆好煩
之後我無讀書就去左學師做西廚 有做過廚既巴打都應該知 做廚房係斷六親咁濟 基本上我番去食飯既日子可能一個禮拜得一日咁濟 就係果個時候 我婆婆驗到有末期癌症 果陣我個人呆左 係度問自己 點解係我婆婆有事 果段時間佢搬番黎同我一齊住 我都要求自己全部番夜 朝早就照顧我婆婆 果陣我發覺佢雖然病緊 但佢笑得好開心 果一刻 我先知道佢最想既唔係我放低家用俾佢買野食 而係我可以陪佢食下早餐 飲下茶 我忍唔住喊左出黎 佢仲話男仔唔可以咁易喊 你仲要煮野俾我食 佢一直都好自豪咁同佢d街坊講 我個孫係酒店做廚師架
最後到佢嚴重到開唔到眼 睇唔見人既時候 佢仍然摸到我隻手都知道係我去探佢 佢仲用盡佢既力去叫我番工 唔洗去探佢 我認我非常眼淺 我忍唔住喊到豬頭咁
直到依家我叫做有咁上下既實力 可以煮到一手好餸 但佢已經無可能食我親手煮既野 呢個係我人生最大既遺憾

所以希望咁多位巴絲好好珍惜同老人家相處既時間 因為過左去就無架啦 1999 仲要打左咁長 sorry

頂你搞到我眼濕濕

睇緊已經喊 自己都有個嫲嫲 好怕有一日冇左佢
第時做人父母真係要支持自己啲仔女
雖然我唔係同性戀 但好難想像一個人連家人都失去
重點可以支持到自己生存
睇完每個故都好想再畀正評,但係已經畀左

好多謝你呀

感謝

好慘

呢個好似已經算無咁慘?比起其他

冇人錯 冇人做得唔夠好
只係社會唔俾佢地一齊
好慘

呢個好似已經算無咁慘?比起其他

冇人錯 冇人做得唔夠好
只係社會唔俾佢地一齊

可能就係咁先更無奈
鳩估 主角係咪修正過錯誤 而代價係做修正師

喜歡你的思路但
契約有提及過修正遺憾係每人一生都會有一次既權利,咁既話就全部人都會變成修正師
同性戀就唔完美?
大學生好冇用

喜歡你的思路但
契約有提及過修正遺憾係每人一生都會有一次既權利,咁既話就全部人都會變成修正師

犯左規
救左/殺左人
同性戀就唔完美?
大學生好冇用

九十後廢青 大叔會屌醒佢

喜歡你的思路但

犯左規
救左/殺左人

原來已經300正評,叩謝大家支持
原來已經300正評,叩謝大家支持

快啲追加出文
好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞