(短故) 【營業中】《可以修正你人生中一個遺憾既萬事屋》

1001 回覆
670 Like 7 Dislike
唔好停
唔好停

今晚會再出
正評
覺得主角可能係以前嘅一個客人 修補完令佢喺依家嘅時間線死咗之類 所以佢先冇得離開
利申 鳩估

Btw會唔會之後講下主角嘅故事

一開頭以為作者出故 點知寫既係一個孝順仔掛住婆婆
婆婆最後一段時間你都有分配時間照顧婆婆 你婆婆已經會好開心有你呢粒乖孫
btw我想帶婆婆食西餐 好食既 巴打有無推介

好多謝幾位巴打對我既經歷有感覺 亦多謝作者俾左一個留言位我寫左呢個遺憾出黎
好食既其實都有好多架 如果唔係好介意價錢 我係高度推介文華東方酒店既Pierre 呢間法國餐好有驚喜 環境又靜 其次係中環既Sevva 有海景睇 呢兩間都比較貴少少

中價d既有銅鑼灣既Otto同埋尖沙咀既Dabyida 呢兩間就平d同多款揀d 性價比都幾高

最後要講 作者加油 我好鐘意呢類單元故事既故 雖然文筆唔算好好 但可以寫入讀者既心 先係作者最大既成就 你做到了 努力
Lm
正評

覺得主角可能係以前嘅一個客人 修補完令佢喺依家嘅時間線死咗之類 所以佢先冇得離開
利申 鳩估

Btw會唔會之後講下主角嘅故事

喜歡你的思路
修正師既故事其實係故事開頭已經諗好,最後會交代返

好多謝幾位巴打對我既經歷有感覺 亦多謝作者俾左一個留言位我寫左呢個遺憾出黎
好食既其實都有好多架 如果唔係好介意價錢 我係高度推介文華東方酒店既Pierre 呢間法國餐好有驚喜 環境又靜 其次係中環既Sevva 有海景睇 呢兩間都比較貴少少

中價d既有銅鑼灣既Otto同埋尖沙咀既Dabyida 呢兩間就平d同多款揀d 性價比都幾高

最後要講 作者加油 我好鐘意呢類單元故事既故 雖然文筆唔算好好 但可以寫入讀者既心 先係作者最大既成就 你做到了 努力

謝謝你既意見同分享啊 無論係文字功夫定情節構思方面我都仲有好多不足,會透過不停磨練黎進步
btw留名跟進高質西餐
二百幾正評有冇得加更
我認我貪心
修正師平時唔洗出街
其實巴打諗住寫幾多個故之後就收尾?
二百幾正評有冇得加更
我認我貪心

我都想報答大家 呢幾日盡量出多啲
修正師平時唔洗出街

原諒我先賣關子 最後一定會交代的

其實巴打諗住寫幾多個故之後就收尾?

好問題
今日花左啲時間構思埋尾,第十章會係大結局
之前番左大陸唔係咁方便推post
依加番左黎推下先
大叔自己會唔會都有一個決定好想改
之前番左大陸唔係咁方便推post
依加番左黎推下先

歡迎回來
大叔自己會唔會都有一個決定好想改

每個人都會有吧
留名
推到出文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞