[新手/穿越]執房嗰時搵返部Sony Ericsson推蓋手機

1001 回覆
170 Like 40 Dislike
以前好鍾意玩
好青春啊
係天水圍運動場陸運
係fb 人地個wall留言 吹水 搭嗲
我都係用我僅剩嘅記憶去寫
頂又live咗
快啲出多啲文!
同埋支持卓行
卓行幾時出黎呀
係我出得太慢
卓行好多fans
咪話聽日見到 咁心急
58.

咚咚——

「早啲瞓喇,聽日仲要去玩㗎你,抖足精神啦!」

任故事怎樣改寫,父母永遠是個不變的常數。

「喔!得喇!Goodnight喇!」

我大聲回應,確保在門外的母親聽得清楚。然後,我拿起充了一半電的手機,點進「」的對話。

+852 9377 xxxx

聽日去唱k喎 我book左房喇xd

ok!幾點啊 仲有邊個去xd

歡樂時光 2-8
仲有行仔 Edward 琪姐 小君 殷殷xd

好多人喎xd

btw你幾時捨得join上網plan xd

阿媽唔比join啊-_-

自己比錢join啦xd

縱然已經踏入smart phone年代,我還是比較常用sms,因為母親怕我會沉迷玩電話,遲遲不肯讓我轉plan,直到我考完DSE,電話才可以用數據。

你地share網絡比我咪得xd

回覆阿寶後,我返回訊息介面,按進下一個對話。

+852 6210 xxxx

聖誕快樂
聽日有咩做啊xd

聖誕快樂^^
約左同學唱k啊我xd 你呢?

都係約左friend食下嘢打下機咁啦xd

lol?xd

係啊 你都一齊玩啦xd

考慮下xd

等你啊xd

所謂投其所好,當你對一個人有好感,你會想法子跟他拉近關係,做他喜歡做的事。當我看到電腦桌面有LOL的icon,我大概猜到,原來的我對他不只是好朋友。

我猶豫了,想不出該回覆甚麼。

現在我們並未在一起,那就代表我還有選擇的餘地?雖然我不曾後悔和他發展成為情侶,但若果可以重頭來過,我希望我們能永遠當好朋友。很矛盾吧?

在失去以後,我才知道擁有過更痛苦。

哈哈xd

我只能苦笑。

最後,我終於回覆了所有訊息,亦稍微掌握了狀況。清清仍然有跟我聯絡,她和允健還在一起,偶爾她會約我在週末逛街,有時候又會跟我說着允健的壞話。不過,我跟允健則減少了對話,對上一次發的短訊已經是一個月前,我們只有在一些節日裡彼此祝福,寒暄幾句,大概不想讓清清誤會和呷醋吧。

跟我在高中才認識的殷美珊(她說自己的名字不好聽,所以讓我們叫她殷殷),是我現在最要好的朋友,我們每天都會發短訊給對方,偶爾互相傾訴一些戀愛煩惱。正如我的推斷,我曾經跟殷殷說過資逸的事,覺得他是個不錯的對象,或許可以發展一下。另外,她也問過我跟卓行的關係是怎樣,我卻只回了一句「不知道」,便再沒談論下去。

不知道,一個模稜兩可的答案。

如果只是朋友,我大可大方回答一句「我哋只係朋友」,而偏偏我說出這麼耐人尋味的答案,這句不知道是包含了我對這段關係的疑惑和無奈。

在我收到他的獎牌後,這幾年間有發生過甚麼事嗎?
又深夜上線喇我
都係嗰句 鍾意睇嘅比個正皮留個言啦
劇情有唔明歡迎隨時問
補充一下 行仔姐係卓行 阿寶姐係何寶軒 仲有啲新角遲下會慢慢介紹㗎喇 希望大家記得住啲名
今日係咁多 聽晚繼續 晚安
半夜唔瞓有文睇
卓行粉絲之一
90後引起咗超多回憶呀屌 成日幻想可以回到過去,諗返中一開始拍拖都幾早 btw live咗屌 好想卓行同女主一齊
Live 咗
你係深夜定清早
any肥,繼續出啦,你出幾多我睇幾多
好夜喎你真係
前度係咪無得爭
中一已經有好多人拍拖
咁要睇落去先知
好多名要計 我又要重睇三次記名
好早熟
我中一仲成舊蕃薯咁
Lm
等我等我

咁咪會睇到好熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞