[新手/穿越]執房嗰時搵返部Sony Ericsson推蓋手機

1001 回覆
170 Like 40 Dislike
能成為密友大概總帶着愛
去馬啦肥仔
我相信肥仔都好想㗎
肥仔幾時變靚仔
好好睇 回憶番哂黎
好快喇 中一篇即將完結
多謝支持 等大家記返起啲青春往事
我諗緊主角改變咗同肥仔相遇時間, 似乎會順利一齊到咁, 肥仔仲會唔會減肥變男神
好有趣嘅問題 其實肥仔係因為芯言成日叫佢減肥佢先減肥咋
而點解肥仔同Paula會相遇 都係因為芯言識左Paula繼而令到二人結識
原來嘅故事有原來嘅劇本 同呢個穿越後嘅故事其實無關係
不過可以補充一下 原來嘅時間線入面 肥仔同芯言都相識 佢地係同班同學一齊坐過呢點無改變嘅 但兩個就唔係好熟 係因為以前芯言同允健清清仲糾纏緊 所以錯過左同肥仔深入認識嘅機會
有唔明可以再解釋
再補充一下 原來嘅時間線入面 肥仔減肥同佢認識到Paula係唔關芯言事
但穿越之後 呢兩件事就變左係因為芯言而發生
咁樣講應該會明白啲
幾日無睇,一次追返哂
好青春
加油繼續出文呀
芯言同肥仔就會變成總裁文
等到週末就有時間寫多啲
霸道總裁 諗多咗
明白, 唔該樓主
加油加油
呢個位停好吊癮呀
唔好吊係到啦,
最多請你個tea你快D話我知下半集啦
返緊工啊 有時間就打下
正好下午茶時間
夾錢請樓主食Tea

等緊你啊我
很想要吧

53.

「聖誕快樂。」

我接過盒子,有一點重量。

「咩黎㗎...」

我輕輕一搖,裡面的東西與盒子碰撞而發出聲音,感覺不是小飾物,反而是面積比較大的物件。

「鎖匙扣?細細塊嘅鏡?」

「係無乜用嘅嘢,哈哈!」

「金幣朱古力...?」

「唔食得㗎。」

「你搞到我好想依家拆...」

「唔得,返去先拆啊!」

「唉好啦好啦。」

「肥仔神神秘秘咁,小心有伏啊芯言。突然覺得聖誕卡都幾好丫,哈哈。」

我有點哭笑不得。雖然卓行的反應的確很奇怪,但我又不認為他會幼稚得作弄我。

「點都好,多謝你嘅禮物~」

我收起禮物,腦袋一直想着會是甚麼禮物,越想越迷惘。卓行一副鬆了一口氣的樣子,便站起來,拍一拍灰塵,背起背包。

「開始天黑,係時候走喇。」

今天沒有夕陽溫暖的餘暉,天色慢慢變暗,一抹詭異的紫覆蓋大地,幾片灰雲不安地飄盪着,天空好像中了毒一樣。

「原來六點喇,我都要返屋企食飯。」
「我同Paula約左小學同學,都要走嚕~」
「返屋企打返幾鋪機先。」

「咁...我地一齊走啦。」

我們各自散去,唯獨卓行跟我是同路人,沿着小徑走回家。平常他會跟我說些趣事,閒聊幾句,今天卻出奇地安靜,甚至沒有看我一眼。

「做咩唔講嘢啊?」

「無啊。」

「一粒聲都唔出,諗緊咩啊?」

「無,無諗嘢。」

「唔信囉,你睇下你個樣,額頭刻住有心事三隻字啊!」

「無啊真係。」

我不再與他爭辯,因為我知道他沒打算告訴我。他不想說的事,我永遠無法讓他開口,亦因為這樣,我沒有放任自己對他的感情,不想沉淪在他偶爾的溫柔之中。即使他看我的眼神夾雜着很多曖昧不明的情感,我不敢肯定那就是愛情。

「唔講就算啦~」

他輕拍我的頭,這好像已經成為他的習慣,在他回應不了的時候,代替說話。

「咁你放假有咩做啊?」

我裝作不在乎的問,黑夜裡他也看不到我的苦笑。

「溫書囉,考試啦嘛。」

「咁勤力,唔怪得你成績咁好。」

「係你懶姐,你都要溫書啊。」

「得啦,hea多兩日先溫,哈哈。」

他好像回復正常了,對答如流,就這樣,我們不知不覺走到家。

「咁...如無意外就放完假再見喇。」

「再見。多謝你嘅禮物,哈哈。」

他向我揮手,便走進大廈。

究竟他送了甚麼給我呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞