[新手/穿越]執房嗰時搵返部Sony Ericsson推蓋手機

1001 回覆
170 Like 40 Dislike
逢星期五更囉 記得儲貨
隔咁耐驚無人睇 可能兩三日 儲夠幾篇就出啦
唔好斷尾 睇愛情故斷尾會好難受
我會堅持寫完佢
留少少貨 當你唔得閒寫個陣都有貨交嘛

一得閒就盡寫

好想preview下 其實幾吸引

依家先入戲肉啊

live左添
強帖留名
多謝支持 我寫得比較慢 weekend會專心寫儲多啲文
一陣會post多兩篇
14.

「肥仔終於到喇!」

謙少跑到肥仔面前,一手拿走環在他左手手腕的兩大袋肉,而他的右手,居然拿着籃球。

居然還能回覆我。

「嗰到無籃球場㗎喎~」

「比你打㗎,打多啲籃球高得快啲。」

「下話。」

我白了他一眼。

旅遊車上同學們興奮不已,歌聲媲美胖虎的男班長禁不住獻唱一曲,惹得全班大笑,梁sir也被我們感染了,看着男班長偷笑也不加以阻止。

「還記得櫻花正開~還未懂跟你示愛~~
初春來時彼此約定過~繼續期待~
人置身這大時代~投入幾~番~競技賽~~~」

張敬軒聽到都要哭了吧?實在是慘不忍睹,只好來一個全班大合唱,希望能蓋過他的魔音。

「曾分開~曾相愛~等待~
花蕊又跌下來~
才洞悉這是戀愛~~」
「Wuuuuuuuuu~」

坐在我身旁的肥仔唱得非常投入,深情的模樣配在他圓圓的臉上顯得有點滑稽。

「肥仔,睇唔出你係歌王黎,哈哈!」

「有聽下軒仔啲歌,咪識唱兩句。」

「識貨!你最鍾意邊首先?」

「酷愛啦緊係!你呢?」

「嘻嘻~聽住喇——

我沒有為你傷春悲秋不配有憾事~
你沒有共我踏過萬里不夠劇情延續故事~」

「咩歌黎㗎?聽都未聽過喎,軒仔唱嘅?」

喜歡張敬軒的人會未聽過春秋嗎?除非——

除非這首歌尚未面世!
15.

「咩歌黎㗎姐?我今晚返去聽下先。」

「無!我講笑姐,咩都無講過!」

我別過臉,望出窗外。來到這裡短短一星期,就已經完全適應了,中學時代帶給我的熟悉感和安全感是難以言喻的。看見曾經的好同學再一次出現,心中很是快樂,甚至有些得意忘形了。我喜歡這個年代,大伙兒旅行一起唱歌聊天那種純粹,而不是沉醉於智能電話中人們塑造出來的美好世界。也許是我內心熱切的盼望,讓我回到這裡,改變也好,不變也罷。人們不是常常說,在往後回望才會懂得現在所經歷的意義嗎?

肥仔似乎被我的反應嚇着了,也沒說甚麼。

玻璃隱約映照出我稚氣的臉,車外的風景不斷往後退,好像時光隧道一樣,縱然我從未走過,卻實在地感受到時間流逝,時鐘快速轉動。

震動。

「我好奇姐,你唱得好聽嘛

我望向肥仔,不禁笑了。

「send message唔洗錢都唔洗咁嘅。」

「唔好嘥咗嗰$8嘛,人仔萬歲!」*

「總有一日我會話你知我唱緊咩歌。」

肥仔舉起「ok」手勢,然後跟着大家一起唱歌。

「難道愛愛愛愛我對愛情已死心~」

*以前人仔台月費plan加$8就可以同台任send,好似係
去到呢到停一停先 之後兩日都比較忙 寫到就出 寫唔切就儲埋一次過星期六出

之後嘅內容會有唔同感情線 歡迎話我知鍾意邊pair多啲 所有意見我都會聽㗎
好好睇
支持你啊
幾好睇,已正皮
想睇多啲允健同主角
btw人仔8蚊任send完全係回憶
好睇
多謝支持 有人睇緊係我加速寫文嘅動力
佢地只係好朋友 不過我會寫多啲佢地互動㗎
好懷念
好好睇
支持你啊
多謝支持 有人睇緊係我加速寫文嘅動力

人仔任send sms真係好有回憶
以前自己有兩部電話
一部人仔 一部3台
我都係 兩張電話卡 另外一張pccw暪住阿媽買嘅充值卡黎
人仔台
sony Ericsson

以前sms 時代先正
無藍剔
無emoji

以前好mk會係跑搵同台傾計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞