(無圖)鬼佬:世界發生緊咁多野要美國幫 你算老幾?

436 回覆
608 Like 852 Dislike
既然呢班人話係HK is part of China
咁仲唔關事?
事實! 美國要幫都幫台灣先,幾時先到香港
They might react to it, but not the way you want usually.
支那話我吞併南海丶台灣一樣係「內政」
自己都覺得無面

人地叫你講多啲填海同貿易戰 你又答唔出正係識負皮人地 別再衝出來柒啦好嘛
如果唔care,求其搵二打六都得
點會出動到國務卿黎表示關注堡主同民族黨單野

少少政治智慧都無,喺到吹淡件事
人地做俾自己啲國民睇姐
美國優先麻
如果唔care,求其搵二打六都得
點會出動到國務卿黎表示關注堡主同民族黨單野

少少政治智慧都無,喺到吹淡件事

成日都表示關注架啦
點樣證實條友係鬼佬

可唔可以教下我
關係法唔關美國事

咁你咪講得啱囉
關心,關注,強烈譴責,屌你老味,玩鳩下你班香港人就個個咁撚開心
成班白痴仔
人地唔支持佢就係鬼係五毛
已經去到癲咗嘅地步
然後又過癲咗嗰班係鬼
其實幫香港同美國優先係可以同時進行,唔好陷入假兩難陷阱。至於點解要幫香港?上面有巴打解釋左就無謂多提。
你唔好衝出嚟染,會到提到人地grandparents 只會有一種人
仲去upvote 人
唔關事,笑死咩,香港幫啲美資做幾多鬼祟野呀
柒到無眼睇, child登仔成日以為自己係世界中心, 最撚慘果個, 事實身在福中不知福
有人自己對號入座啫,我只係cap 2幅圖
有講過咩?

不過今次單野令唔少人又醒左
其實好事

人地叫你講多啲填海同貿易戰 你又答唔出正係識負皮人地 別再衝出來柒啦好嘛
你唔好衝出嚟染,會到提到人地grandparents 只會有一種人
仲去upvote 人

老老實實有point啲講 你又點駁佢
香港人真係on9 出黎職場 做過幾年野都知 你無著數會有人幫你? 唔好咁天真啦 唔通美國為左你地班香港難民去同中國開戰咩 人性如此 同埋唔好話咁遠 就算自己香港人我諗有一半以上都政治冷感

自己友都要返工不了既時候 仲妄想有人幫你地一小撮人?醒下啦 香港就收皮 係就儲錢 移民 無謂再諗有得改變 再咁諗野會痴線
發覺呢到好多人仲係好天真嘅階段,好似樓主呢啲思想真係好簡單
完全唔知大陸嘅維穩小隊有幾恐怖,佢地嘅分身人海戰術你估真係流?
不過都好彩見到有眼利巴打篤穿到啲五毛身份出嚟 你都知呢到有幾多未有獨立思考嘅細蚊仔好容易俾一張選擇性cap嘅圖呃到㗎啦
香港人睇得自己太重要

我心諗 真係唔知那來的自信

香港 人地睇你就同落後東南亞差唔多 總知係支那人一部份

識你老鼠咩

成日以為自己係亞洲白人

借d意痴英國黐金糠

有時都覺得好尷尬 好羞恥 同人講自己係香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞