(無圖)鬼佬:世界發生緊咁多野要美國幫 你算老幾?

436 回覆
608 Like 852 Dislike
支那狗回應都好理
你進口關稅個D都算,金錢遊戲。但你搞鳩香港姐係想封鎖中國對外資金流動同國內企業向外發展既跳板,中國會付出幾多,美國又為左咩要咁樣做 搞到佢地美國人生活侵侵都要落台啦
美帝老共好驚, 5毛瘋狂出動
俾d時間新興組織 後生仔啦
我唔會笑佢地
人哋都問啦,咁你即係想endgame點呀?
你要人幫咁人哋要點幫你呀?
你諗住坐喺度食花生然之後叫美軍入嚟幫你擊退共產黨然之後你就開開心心繼續生活咁樣呀?
根本都冇計劃,人哋點幫你?
On撚99
傻仔你都識講9UP啦 你估班垃圾會同你阻止佢起個垃圾支那島咩 個個爭住奶共贊成啦

讀小學未呀child登仔 天真到咁
香港戰略價值重要過加泰啦
“You can’t refer others to locust, while you claim to be in a society championing freedom, democracy...”

因為佢無親身經歷倒蝗蟲嘅可怕
重點一句, 而家美國嘅敵人係中國

例子一個: 當然全世界都唔認自由法國, 得英國認, 因為英國需要任何反德力量
個條友拼音名
本身自己就係蝗
我認同你 但好dse feel
人哋有樣講得幾好係 美國一早知中國有民主問題但一直無插手 why?
我覺得已經駁到你1 2 3 你嗰啲好有道理 但real politic唔係咁睇 況且1而言佢都唔會明爭去推民主
五同六有啲本末倒置
六除咗金融之外 其實主要係打華人市場 而家中國直程去美國本土投資 對抗無問題 但去到干預內政 失去嘅”龐大利益”將會以亞洲甚至全球化影響 而香港只要保持到法制佢仲有得玩下 你計下個數都知咩料

五除咗個基地研究中國仲有咩政治價值?

四 貿易戰唔係想打死一個國家 係想屈好處 你課金佢咪多啲錢屈 有咩唔好?你都唔會夠佢玩 當然如果中國有心可以靠呢啲錢去拖對美國都做成傷害 但佢睇死中國唔會

Btw唔係想 ban你idea 大家討論下搵個完整啲好啲再present出國際 係目前比較positive做法
美國食完都係放支那柯 否則點賺到盡?
當你屋企人咩難道?
Cant agree more.

咦??
不如去埋車公廟請願 可能車公會幫手
五毛話佢唔係五毛
Reddit單純到得美國白人
鬼佬=五毛
的確唔關美國事啵
香港係中國既一部分
難聽d講句 香港變左香港市都唔關美國佬事啦
國家內政黎大佬
鬧到大件事 口交部咪一句
勸告任何國家不得干預中國內政
到時咪一尻樣 由頭到尾都唔知去美領做乜
who care Hong Kong, who will help. but, who cares? It's politics.
pass Hong Kong Human Rights and Democracy Act , 唔關US事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞