(無圖)鬼佬:世界發生緊咁多野要美國幫 你算老幾?

436 回覆
608 Like 852 Dislike
做keyboard fighter 都好過周圍做柒事啦
你呢d咪典型非黑即白囉
掉轉問返你,你咪又係鍵戰鳩up,連建設性的point都冇一味屌
而家唔係唔可以搵美國/外國求救
而係你有冇諗過你比到咩人?
互相幫助,講緊的係雙方互惠互利合作

點解樓上比人話乞?因為你乜柒都冇比出來,一有事就衝埋去乞人保護,比利益,比護照
人地say no,你就屌柒人地

呢種行為模式同蝗有咩分別?
老憑要幫你?

你覺得自己係受教育,有高度文化水平的上等人,同第三世界的非洲垃圾人種唔同,值得救d???

有冇諗過在美國人眼中,香港人只係同山東人,廣東人等等都係一鳩樣
都係其中一個province的中國人,亦即係都係蝗
跟本放上Reddit都晒鳩氣,Reddit咪又係成班左膠圍爐反trump反上腦,班撚屌直頭撐中國贏trade war
呢d係班小學雞睇得多英雄片後遺症,請真美國佬為咩幫你先,佢有著數?
其實五毛數量有一百萬人係唔出奇,屌佢老母成個連登同reddit都係狗
分身就咪撚出post 啦
只要證明幫香港可以縮短貿易戰時間
令美國慳唔少就有機會
(比人叫走左)
共產黨本來係追求中庸之道, 和理非非, 河蟹極端思想, 用溫水煮蛙先唔會逼虎跳牆...
你讀歷史,但唔知共產黨係最唔講中庸之道
共產黨既宗旨係永恆革命
你講既係統戰手段,只係工具
你明顯將工具同目的搞錯左

當然,搞錯既唔止你,仲有支那國內班新興中產階級,知識份子
個個都以為共產黨個共產係得個名
你呢啲argument 咁好,卻唔見得多人用
Skr skr skr skr
有時真係唔笑兒登仔都唔得,去人領使館叫人明目張膽干擾一個主權國內政,咁人地幾十年前承認中國地位做咩
推你條命咩
好醒喇
係美國人立場的確唔關 佢仲有台灣新加坡日本韓國,再做一個香港有幾難,一萬億?美國要打你支那幾多錢都冇用,仲有港豬仲睇緊全民造星,另一邊就叫美國救你?當年獨立戰爭唔通美國佬又叫人救啊?一個唔自強ga民族,今日救左下次都係要人救,你睇下連登星期日晚,全民造星個post仲多過咩遊行,港豬已經用行動證明左自己要咩
扮睇唔到??

成班高級五毛扮晒理性討論, 不外乎想講無支爆同美國唔會幫香港

http://lih.kg/bGvHHS

LIHKG @ Android
我只可以話共產黨內部似有預到呢一日
宜家支那講到打大敵咁,呢種氣氛反而有利習既皇位
進一步圍捕反習勢力

站在美國既角度
將支那打成大敵
某程度上係想借外敵清除美國既腐敗份子,盜國賊
Trump本身係個過渡性人物
類似2戰前既張伯輪
現世大家只會記得佢搞緩靖政策,但無人記得佢推動左大英帝國既軍備更新
政策上變上等人管上等人,下等人管下等人
本質同宜家Trump 既對外政策係好相似
中東,東歐既駐軍問題就見到咩事

唯一既問題就係民主黨仲柒到幾時
民主黨仲未柒夠既話
Trump就做唔成張伯輪
真係會派軍打爆支那既只會係左翼為主既民主黨
博唔到
係啊,當時法國海軍就係出邊打,美國人就係屋企開party ,等贏左就出黎收個尾咁,讀下書先啦
你可以睇返當日點解日本要佔港
當時佢地既戰略考量
就係日後美國既考量
我會直接講
支那派人黎香港讀書
住滿7年拎香港身份係香港讀完大學後
利用香港個名做技術間諜

人地去話支持過民主人權法
咩干擾一個主權國既內政呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞