(無圖)鬼佬:世界發生緊咁多野要美國幫 你算老幾?

436 回覆
608 Like 852 Dislike
支那本身就冇人權,呢個就係佢內政之一,美國佬真係咁關心民主人權,一早就打柒中共啦,佢只係關心佢自己ga民主同人權,要同美國做朋友,比足錢,對佢有利,一係本身你就係民主國家,台灣日本韓國,香港?比到咩佢啊?台灣人當年要民主又走去求美國佬啊?人地直接炸市政府啊,你香港人得唔得啊?
即係比大陸人做臭個名
尋晚已經係咁講 最大問題係唔知加乜鬼freehongkong 完全錯哂flow 呢堆先係應該宣揚既野
不過點都好 結果已經係無人會理
其實都無問題
對外宣傳一個受害者形象係ok

只係要一體兩面
對唔同立場既人講唔同既野
講明日後
即係宜家未有呢個考量啦
問題宜家美國同香港就係利益一致
你想獨立,就要支那國力衰弱

當年台灣搞民主化,美國本身都想台灣咁做
原因唔係咩民主自由
直接話因為港共既政治檢控
秘密警察既打壓而能力有限

咁未得
777完美咁比哂理由你地去講
點解唔得?
老解駐軍都接受到啦
問題係唔應該freehongkong 當你見到個d文 第一樣入眼一定係個tag 一黎就係freehongkong 就係叫緊一個唔關事既國家去干涉你既內政
我諗都冇人唔同意係 國家層面上 HongKong is part of china
第一樣睇到既野係好緊要 對於一個乜都唔知既外國人黎講 一睇到就自然會有一種wfc既感覺
咁free Tibet 都係咁叫既
對外國人黎講係普世價值無國界

Tag無咩特別問題
只係個萬億人工島就無咩需要講啦
分分鐘裡面全面都係大陸仔
guiguzhizi
鬼佬?
Guiguzhizi唔知係邊個勞改營營友呢?
識英文應該係高級五毛應該有飽飯食

大家都是五毛 不用分得那麼細
未做嘢唔等於唔做
係呀係呀,會做嘅點都會做嫁啦,唔做嘅唔通你上網講兩句就會做咩
連登仔以為美國無搵人睇實香港
要佢地遞信先知10000億人工島
港獨班友最失敗就係看得自己太高

依句真 本身單野唔拉埋港獨黎講都好啲
算鳩數啦好嘛
成撚日求下英國,今年就求下美國
架都比你地丟晒,屌那星
要獨立,但又不停乞美英想做契仔
肉酸到無倫
果班redditor 其實講得有道理,你想同外面標榜民主自由,第一件事就擺個樣出黎先
未講就一句蝗兩句支,美英咁liberal點會順眼
根本港獨同共產黨一樣骨子裡都係獨裁

一鳩樣講真 輸打贏要 只要有利益袋底都同你奶乾淨

咦??
我無意見討論佢係咪中國人 但你呢個所謂證據純粹係false accusation
佢係quote緊上面個人 同埋係個寵物 love them refer緊狗

https://www.reddit.com/r/aww/comments/7g0ziq/cutest_pair_of_floofs/dqg4say/

班友廢鬼事同你click入去 google兩野 睇到自己想睇既野就算
唔求鬼佬唔通求你地? 轉個頭就要返工不了
其實我唔覺得出聲搵人幫有咩問題

出聲要人幫唔係問題 做足功課先啦老友 細路仔咁無point 你地問你 你又正係please help us.... 67啦
樓主係五毛 完
樓主係五毛 完

又有邊個唔係呢 依個世道下
第一點好似係你地既陰謀論咋wor
我一早屌呢個問題,唔好咁撚廢好冇
當年高登有舖癮好興聯署去白宮求人幫
佔中都算,話晒都大嘢
你老尾開咗個頭之後就連冇奶粉,王維基申請唔到電視牌,所謂魚蛋革命呢啲狗屎垃圾嘢都走去聯署,廢撚到,屌你樣唔肉酸啲呀,呢啲咪比人睇到你哋廢囉,你老味成個兒童小小事就喊然後話比媽咪爸爸聽,你廢你事唔好累埋隔離嗰個吖,影衰晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞