(無圖)鬼佬:世界發生緊咁多野要美國幫 你算老幾?

436 回覆
608 Like 852 Dislike
歐美人好多都覺得香港只係有錢少少既中國城市

無咩特別 你民唔民主 從來都wfc, 去到 2018先知
得雞碎咁少人,就想美國show你,假如係咁,世界大把地方都有呢d 事,佢咪好唔得閒
大佬
香港有得做金融中心就係因為有得做漢奸

更何況講漢奸,邊個夠共產黨黎?
你諗到嘅侵侵同佢身邊啲人諗唔到咩,人地就係諗完覺得幫你香港冇著數hu唔幫嘛
先唔講其他
剩係話有得再搞改革開放果到
可唔可以用下腦講野?
去飲返杯黑糖珍珠鮮奶好過啦
有人理性講架
大佬,你地下下都自說自話,唔可能
講既野過哂時
講黎都哂氣
連登仔真係好撚柒
支那人最大問題就係唔想付出又想坐順風車
著數真係好簡單

香港有一兆儲備

比晒美國都好過起個人工島

利申 建築界
成萬億wo。換硬幣掉落海都可以搞到水平面上升啦
何況掉落金融市場
想頂住美國中國就要拎一萬億
你美國唔幫香港依一萬億就等於送俾中國
依家俾埋藉口你遞埋信都唔幫
係咩姐係想中國繼續崛起姐
基層美國佬都係蠢架啦
等d高層出黎決定啦
成班講獨派最叻就係屌人出嚟做過乜 一係就話人咩都唔做

又唔諗下自己做緊既野點解冇人支持

而家就係唔做都好過鳩做
Guiguzhizi唔知係邊個勞改營營友呢?
識英文應該係高級五毛應該有飽飯食
係呀係呀,會做嘅點都會做嫁啦,唔做嘅唔通你上網講兩句就會做咩
連登仔以為美國無搵人睇實香港
要佢地遞信先知10000億人工島
有香港人代表,so?
有幾多個係爭取緊香港整體利益?
其實讀歷史真係好緊要
新一代完全唔熟歷史, 以前我哋中西史也要讀

習總一路收緊自由, 貿易戰打落去, 美國可能再叫埋盟友夾攻大陸, 共產黨可能會完全放棄世貿協議, 推行半鎖國政策, 只同一啲窮國做貿易!

好彩人係會老, 習總頂多做十幾廿年, 新政府自然想再強大, 會再同其他國家打交道... 呢個咪所謂嘅"再搞改革開放"....

基本上係一個 rest ... 一個 loop, 物極必反理論 ... 有啲人就係希望香港可以再亂啲, 增加管治成本, 道理一樣係"物極必反" ! 七一最多人遊行個年就係經濟最差個年, 不過香港人忍耐力奇高, 要去到"極"並不容易 !!

共產黨本來係追求中庸之道, 和理非非, 河蟹極端思想, 用溫水煮蛙先唔會逼虎跳牆... 可惜習總同某啲Child仔一樣, 缺乏世界視野, 井底之蛙, 以為自己好了不起, 最後出到外國咪柒出國際.
你目前係咩位置
同你想係咩位置
係兩樣野黎

如果當年波羅的海三國好似你咁諗就死得
港獨班友最失敗就係看得自己太高
世界咁多“水深火熱"同中國一d關係都冇?
社會上有3派人,好忠於自己既想法,但無任何客觀既推論。
1. 支爆 --> 香港獨立
2. 外國會為左香港幫香港獨立
3. 近期出現:港爆-->支爆-->香港獨立

講呢d講調真係好難分究竟係5毛打手定真愛港人士,特別大部分都唔會同你理性討論同探討問題。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞