(無圖)鬼佬:世界發生緊咁多野要美國幫 你算老幾?

436 回覆
608 Like 852 Dislike
其實美國佬講錢...

係班儍仔先會覺得美國佬係民主化身, 自由戰士... 共產黨有今日咁強大, 都因為美國佬當年搞南北分裂, 但睇小共軍戰力, 唔出手救國民黨, 先令國民黨輸剩一個台灣. 到90年代後期又不斷養肥共產黨, 帶佢加入各大世界組織! 你哋以為侵侵真係會對付大陸? 如果習總仲係死要面子都會嘅, 但萬一佢一奶侵侵, 兩個即時friend返... 為乜? 咪又係錢作怪!

如果香港有石油, 美國第一個國家走出來幫香港爭取民主、改革... 唔好睇得香港咁高, 香港乜都無, 只係一個虛無嘅國際金融中心, 香港玩完可以栽培新加坡、再唔係東京、首爾都可以代替香港! 或者等十幾廿年後習總下台, 又嚟一次改革開放, 到時再同上海玩又得.
就算一萬億真係大陸拎去打貿易戰,果一萬億遲早都落美帝袋,人地一句唔該曬你香港添la 支那d 錢,美國佬多多都食得曬,時間問題咋
比美國食好過比支那食 食撚完落黎香港柯 仲要比埋樓佢地住 自己都未有得住 傻撚左?
即係寧願自己挨窮, 都要老美發達?

你真係一個死漢奸
屌你老母 比支那食撚完唔洗挨窮呀?係傻奶共奶到傻撚左呀 而家就係比支那先搞到越黎越窮呀傻閪 大拿拿1萬億拎上去比人打貿易戰 你自己鐘意奶共比支那當傻鳩禁住搶好啦 唔好撚累鳩到人呀 更何況邊個話老美發左達香港會窮 呢D未知之數 但香港而家跟住支那就一路窮緊先

起島其實係咪唔洗錢
唔洗唔洗錢 但起撚完香港人有得住?錢就香港比 住就蝗蟲住 仲要1萬億肯定有大部份係比土共架啦 你估真係1萬億扔哂去起島呀?訓撚醒未呀 支那當你香港提款機咋
咁多負皮,係咪不願面對咁做係多餘?
係樓主不願面對 redditer 多
其實真係幾多餘下
下次又唔知要求邊個,唉
吹到關貿易戰事真係好柒
咁多負皮,係咪不願面對咁做係多餘?
其實真係幾多餘下
下次又唔知要求邊個,唉
下次應該乞台灣

連登仔台狗台狗咁叫 人地理你至奇啦
歡迎加入五毛大軍
識理性討論嘅就唔係兒登仔啦
總之, 唔洗要人幫就得啦

香港人對外宣揚 香港大陸化 就可以啦

對外宣揚:意見不同就是五毛!
俾人笑好過咩都唔做
五毛就係想你咁諗做羔羊
有人同你講過7年後先比錢咩 你戇撚鳩? 聽日就科水比定一半做籌備又話你咩傻仔

搞得咁既野出黎一定食有野食鳩香港啦 你估真係為香港好呀 唔好撚傻啦

真係可憐你老母生個弱智仔仲要走去奶共
禾覺得波台班手足先系最聰明 skr skr🤞🏽
咁都唔使搵曬啲最柒嘅野嚟做掛
做啲正常少少嘅野已經大把人支持啦
如果琴晚圍嘅係政總/777 官邸就唔只小貓3幾隻啦
交封信就要圍領事館又要上網洗鬼佬版
唔同意你哋就叫人5毛
點支持你哋呀
鬼佬無錯世界好問題,但香港同美國中國關係,你話香港做為另一個各力戰場都不為過,但美國風險都好大,就算美國奇蹟幫香港換到民主美國都扣好多血 值唔值先
Child登仔諗野係咁上下啦
香港唔值得美國咁做啦
無乜肉食
鍵國派唔好再丟港人架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞