(無圖)鬼佬:世界發生緊咁多野要美國幫 你算老幾?

436 回覆
608 Like 852 Dislike
又唔係唔知侵派撈邊範 成日想無條件幫你 之前仲話相信香港仲有高度自治 我哋可以返歸含撚
一個冇權冇勢ga人同美國承諾比野美國 你香港人最少都比人見到你有咩誠意,人地成個港共政府冇穿冇爛,你ga承諾有咩用 一個乞兒承諾日後比一千萬有錢佬,叫佢今日借住錢黎洗先 你估個有錢佬理唔理你,大佬你港豬所作所為係明顯比到美國睇,港豬唔想反抗啊,有能力移民算吧啦,呢個係港豬問題啊
唔知你想講乜
最好笑係香港唔係個有錢佬 香港人已經忘記左香港只係個keeper,佢唔係一個真有錢佬,咁多年黎香港只係其他有錢佬都搵佢先可以打入國際市場,等同新加坡,班歐美真有錢佬要收返你d錢易如反掌,因為香港冇一樣野係人地取代唔到,仲有,個問題係香港冇咩人出黎反 每一個地方要獨立都唔係講講下就有,美國當然各地都有反抗,就算西班牙加泰都有八成人支持獨立上街,香港?全民造星姜圖重要好多,冇話係美國人眼中咁遠,就算一個香港都睇唔出香港人對獨立有幾大推重力,香港人先係賣港主力,連150,明日大嶼都咁少人出黎推倒,仲想港獨?
係唔係有錢佬就見人見智啦,體量嚟計當然唔係有錢,但以一個700幾萬人口既地方已經唔算窮。
你自己同d廠咁多接觸都知道中國經濟乜嘢狀況,亦知道統一集權既中國對美國既霸權嚟講係一種威脅,係中共崩潰後,難道認為美國為首既西方世界會撤手不管,等待統一主義上腦既中國人重組一個新既獨裁政權去挑戰西方?
分裂後華南無可能無一個西方既切入點? 唔駛處理政治局勢、經濟利益處置同華南地區既經濟分工? 廣東同廣西都差唔多成1.5億人口,可以令呢D地方正常發展,又係民主世界既一大巿場,咁既背景下香港又會無角色?
雨運之後唔係個個都可以克服到無力感,正常反應下話。 睇遠少少,中國拖累香港經濟轉差,遲早更多人行出嚟。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞