[8日7夜][多圖多字] 京都大阪獨遊之旅

536 回覆
92 Like 11 Dislike
點解會有個負評架
係邊個? 出黎呀
鼠輩只敢暗中下手
夜晚竹林

留名支持

有無巴打知如果我又想坐船又想坐小火車應該坐邊樣先順路d
成個行程用左幾錢
等睇玄事件. 同遇到靚女事件

既然有人想知, 咁我就分享下啦
話說我6月去左一次伏見稻荷神社
本來一開頭係無打算去呢個神社既! (因為個fd唔想去)
咁去前一晚就發左一個夢
個夢境係我召喚左2隻白色狐狸出黎, 我地一齊行路(個畫面好清晰)
(佢地伴住我行)
我地不斷向前行, 要直上去一個好遠既地方
之後去到目的地, 2隻白色狐狸就面對住我笑
然後就係我面前跳起消失左
咁去到第二日朝早, 我上網Search點樣去伏見稻荷神社啦
睇到伏見稻荷神社個簡介, 原來個神社守護神係狐狸
本來唔想去, 突然覺得一定要去望望!
之後由山底行上山頂一d都唔喘
(我平時係香港行一陣樓梯就已經會好喘既人 )
仲愈行愈舒服, 條氣愈行愈順...有冇人可以話我知發生咩事
拿...利申先, 我係山上面係無見到有狐狸
最後得我自己一個係上面既時候,
我對空氣講: 你地係咪有事搵我? 我黎左啦~
但只係聽到有烏鴉 鴉鴉鴉咁好大既叫聲
咁樣算唔算係一件好玄既事?

想你去見一面. 唔好錯過機會, 保你平安
DAY 5 繼續

坐返JR返到京都站

好似黎左咁多日, 都無上過去睇

雖然未聖誕, 但都有d氣氛

Christmas Tree

All I want for Christmas is you.
Where are you?

獨毒坐係到欣賞聖誕樹

上到天台, 好凍

車站

算啦…獨撚都係返歸吧啦
買個7仔叮飯返去食先, 今日既第N餐

好鐘意食腸

飯後甜品
第一日買既紫薯雪糕 一直雪係雪櫃忘記左
今日一定要食左佢, 因為聽日就要轉AIRBNB去大阪
(到底要講幾多次)

呢隻香港有冇? 真係好香紫薯味

我係2樓Common area食雪糕既時候
個2個台灣仔有專登落黎同我傾下計
因為佢地都係聽日Check out, 返台灣
我地相處左5日, 但一直都係Hello/ Good night
最後個晚算係交流左一陣
不過無留Contact, 我Feel到其實佢地好格硬同有小小應付我
所以我都極速食完杯雪糕就返房啦
btw 同我同房韓國仔住左2晚就走左(呢個有留Facebook)
幾好傾, 傾下LOL, 韓國文化, 女...
雖然佢英文唔好, 但都算幾好Chat

之後返房就執行李沖涼玩電話訓教

晚晚都12點幾訓

DAY 5 完
夜晚竹林

好似無咩特別....
多唔多人?
成個行程用左幾錢

第一頁講左, 有冇睇架
全包大約6千幾港紙

呢啲先叫竹林
係神戶等緊睇夜景
DAY 5 繼續

坐返JR返到京都站

All I want for Christmas is you.

獨毒坐係到欣賞聖誕樹

上到天台, 好凍

車站

算啦…獨撚都係返歸吧啦

好鐘意食腸

飯後甜品
(到底要講幾多次)

我地相處左5日, 但一直都係Hello/ Good night
最後個晚算係交流左一陣
不過無留Contact, 我Feel到其實佢地好格硬同有小小應付我
btw 同我同房韓國仔住左2晚就走左(呢個有留Facebook)

晚晚都12點幾訓

DAY 5 完

夜晚有無J韓仔?
留名
一口氣睇晒
下個月中都會毒遊京都大阪
去下樓豬介紹既神社先 好似幾靚

呢啲先叫竹林

我都有行過呢到, 但你有雪景靚好多
係神戶等緊睇夜景

神戶無咩睇 我都有安排左一日係神戶
DAY 5 繼續

坐返JR返到京都站

獨毒坐係到欣賞聖誕樹

上到天台, 好凍

車站

算啦…獨撚都係返歸吧啦

好鐘意食腸

飯後甜品
(到底要講幾多次)

最後個晚算係交流左一陣

晚晚都12點幾訓

DAY 5 完

夜晚有無J韓仔?

留名
一口氣睇晒
下個月中都會毒遊京都大阪
去下樓豬介紹既神社先 好似幾靚

多謝你睇
打算去邊個神社
係神戶等緊睇夜景

基佬城+牧場+神戶夜景咁就一日
夜景要上山睇 上邊仲洛緊雪 -5度
架纜車冬天只係周未先開夜晚
其他地方唔值得去
全包6千咁平 機票住宿幾錢
買左張平飛6月獨遊玩20日,開頭真係好興奮諗自己會去邊去邊
而家見到班fd一齊去旅行又好驚到時自己一個會好悶

巴打有冇果種feel

黎緊5月會毒自去一個月grad trip
諗住用一個月玩大半個日本
係神戶等緊睇夜景

其他地方唔值得去

神戶我靜係去左睇館同食牛就完啦
全包6千咁平 機票住宿幾錢

第一頁有講呀, 你地有冇無睇架
機票 + 20KG來回 = HKD 1200
5晚京都SHARED ROOM + 2晚大阪 PRIVATE ROOM = HKD 1500
買左張平飛6月獨遊玩20日,開頭真係好興奮諗自己會去邊去邊
而家見到班fd一齊去旅行又好驚到時自己一個會好悶

巴打有冇果種feel

黎緊5月會毒自去一個月grad trip
諗住用一個月玩大半個日本

咁正, 好羨慕
諗住預幾多錢去?
我個fd之前都去左一個月
又係玩左大半個日本
都用左2皮幾野

其他地方唔值得去

其他地方唔值得去

痴線! 好靚呀
more
巴打京都間民宿叫咩名?近唔近京都站?

利申三月尾去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞