[8日7夜][多圖多字] 京都大阪獨遊之旅

536 回覆
92 Like 11 Dislike
預告 : DAY 8 心齋橋->關西機場->香港
最後架啦, 大家捱埋我最後既廢噏
留名
睇你個 post 諗番起上年又係自己去京都大阪
好正 隨心所欲
但巴打行程精彩好多
同埋巴打都好外向 成日撩人傾計
利申:毒撚淨係得阿婆同我講嘢

我上次去都大部份時間自己一個
但好彩同位巴打一齊去睇演唱會 跟住又同遊左一日
三月自己一個去京都
book左機票
未book 酒店
如果夜晚7點幾先到到關西機場
去大阪住一晚 再去京都
定係直接去京都???
第一次去日本
三月自己一個去京都
book左機票
未book 酒店
去大阪住一晚 再去京都
定係直接去京都???
第一次去日本

你預落機搞一輪 可能8點幾 9點先
關西機場就有車 直去京都 同難波
睇你酒店有冇話最遲幾點前要CHECK IN
或都去到京都之後啲交通 你去到應該都唔早
巴打係咪撈亂咗HX同UO

係喎
追到live留名
搞到我好想一條友去多次京都
三月自己一個去京都
book左機票
未book 酒店
去大阪住一晚 再去京都
定係直接去京都???
第一次去日本

你預落機搞一輪 可能8點幾 9點先
關西機場就有車 直去京都 同難波
睇你酒店有冇話最遲幾點前要CHECK IN
或都去到京都之後啲交通 你去到應該都唔早

似乎係大阪住一晚好D
一早去京都
追到live留名

我星期六出發 單拖京都
支持
已睇到最後。

支持
有無人住過 京都百夫長溫泉小屋

好似幾好
其實呢D Hostel 拉個24吋o急去 有無地方放???
巴打係咪撈亂咗HX同UO

係喎

Sor
追到live留名

心動不如行動
追到live留名

我星期六出發 單拖京都

係日本過年?
唔洗留係香港同屋企人過?
支持
已睇到最後。

多謝哂

支持

DAY 8 心齋橋->關西機場->香港

咁話快就Last Day啦
琴晚已經一早執好哂行李

一早起身食返琴晚個2個布丁
呢個真係好好食, 勁濃杏仁味, 質感好滑

呢個就香港7仔都有既大SIZE布丁

坐緊車去心齋橋會合巴打行街
因為巴打咁岩都係同我同一班機走
所以決定去心齋橋作最後既衝刺(事實上我又係咩都無買)

點解對腳可以咁長咁幼既….

(我係變態 )

之後我地都決定醫左肚先!
是但入左間地下商店街餐廳醫肚算…

我個餐有做Promotion, 原價850YEN -> 650YEN
味道正常但飽肚既, 都算平!

食完就開始行街啦

金龍拉面, 聽講係伏黎, 所以無打算食

入左間GU, 試左好多對鞋, 但都好似唔係好岩我
雖然真係好平….

蛇皮? 好大膽呀! 如果係香港我一定唔敢試上腳

白色AIRFORCE

無記錯好似HKD250左右, 但我都有對啦…不過堅係平既

但巴打係GU大豐收, 買左好多野!

之後我地行過PABLO, 我決定買個返香港食

收銀姐姐提示, 如果放雪櫃可以KEEP 3日
室外就6個鐘, 計返時間, 返到香港差唔多啦!
我買左流心個隻, 真係勁好食, 一日食哂!

下次黎我要買多2個做手信呀!

買完已經5點鐘了, 其實我地要6點幾要到機場(坐8點幾機)
但我一直都好想食LUKE’S LOBSTER, 加上有朋友做緊心齋橋呢間
想睇下會唔會撞到佢, 同佢Say個Hi 同Say個Bye (結果我FD係無做好耐)
所以同巴打狗衝左去食….叫左個Regular Size(連稅好似1080YEN左右掛)

其實唔係勁好食, 只係急凍龍蝦肉放係熱既蒜蓉包上面, 無咩特別!
但D龍蝦肉係幾鮮甜的, 我覺得一生人只係食一次就夠啦!

之後我地就拿拿林衝返去地鐵站轉車去天王寺站啦!
最後都成功係6點半前去到關西機場
Check In 哂之後,決定用哂身上D Coins
呢幾串野都好似要500YEN

就起飛啦

又係一樣揀窗口位坐

DAY 8完

全遊記 完

8日7夜既單拖關西之旅終於都完滿結束啦
如果鐘意我呢個遊記既, 不妨比返個正評 謝謝
有咩行程相關既問題亦都可以問下
最後最後多謝大家睇我Share我既旅行經歷
多謝大家包容我廢噏!
謝謝!
補完Luke's Lobster張相先
個包都幾細下, 我3啖食完

哇屌 呢間經過都覺得伏
比巴打搞到都想寫遊記
追到live留名

我星期六出發 單拖京都

係日本過年?
唔洗留係香港同屋企人過?

今年想自己一個出去行下

屋企人又冇咩意見
巴打 有冇多d你住果間民宿嘅資料 參考下

哇屌 呢間經過都覺得伏

伏伏地啦, 但試下都無妨既
鐘意食蒜蓉包既巴打可能會覺得好正
比巴打搞到都想寫遊記

支持你出遊記, 我一定睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞