[8日7夜][多圖多字] 京都大阪獨遊之旅

536 回覆
92 Like 11 Dislike
我今晚出發去8日 大阪京都。
不過主要都會係大阪買野。兩個人去
嵐山必去 小火車
我怕落雨,我睇天文台會話呢幾日有啲雨,上嵐山怕唔怕

我去果陣冇雨 但陰天

小火車星期三例休 要搭要留意
同可以選擇係馬崛搭返向嵯峨嵐山方向
嵐山必去 小火車

我去果陣冇雨 但陰天

小火車星期三例休 要搭要留意
同可以選擇係馬崛搭返向嵯峨嵐山方向

馬崛搭返向嵯峨嵐山方便D
留名
死晒圖

已修復

可以繼續丁韓仔

洗唔洗pm你韓仔個樣

連登有pm
死晒圖

已修復

可以繼續丁韓仔

洗唔洗pm你韓仔個樣

連登有pm

係wor..無
3月頭自己一個去
3月頭自己一個去

我都係自己一個 行程自己控制
我今晚出發去8日 大阪京都。
不過主要都會係大阪買野。兩個人去

大阪有咩好買?
比我就留多幾日係京都啦
同條女去?
5月會自己一個去京板7日,第一次去日本好緊張呀
大阪周街啲女都好撚靚(只係講日本人)

有靚有唔靚

有靚有唔靚

唔靚既占大多數

差唔多要開始plan行程

比你參考
DAY 1 香港->關西機場->京都住宿
DAY 2 京都一日遊 三十三間堂->平安神宮->哲學之道->風風之湯
DAY 3 京都一日遊 東福寺->宇治->平等院->宇治上神社
DAY 4 錦市場->新京極商店街->鴨川
DAY 5 嵐山一日遊 嵯蛾野小火車->嵯峨野竹林->野宮神社->常寂光寺->嵐山渡月橋->嵐電足湯
DAY 6 京都民宿CHECK OUT->大阪民宿CHECK IN->黑門市場->電電城->心齋橋
DAY 7 神戶一日遊 神戶北野異人館->梅田
DAY 8 心齋橋->關西機場->香港
紅色係我今次去左覺得好正既地方
btw 嵯蛾野小火車同神戶北野異人館伏伏地
我去之前有哂心理準備一生人只會去一次

比你參考
DAY 1 香港->關西機場->京都住宿
DAY 2 京都一日遊 三十三間堂->平安神宮->哲學之道->風風之湯
DAY 3 京都一日遊 東福寺->宇治->平等院->宇治上神社
DAY 4 錦市場->新京極商店街->鴨川
DAY 5 嵐山一日遊 嵯蛾野小火車->嵯峨野竹林->野宮神社->常寂光寺->嵐山渡月橋->嵐電足湯
DAY 6 京都民宿CHECK OUT->大阪民宿CHECK IN->黑門市場->電電城->心齋橋
DAY 7 神戶一日遊 神戶北野異人館->梅田
DAY 8 心齋橋->關西機場->香港
紅色係我今次去左覺得好正既地方
btw 嵯蛾野小火車同神戶北野異人館伏伏地
我去之前有哂心理準備一生人只會去一次

thz巴打
同我諗既行程差唔多
4月中有假去到日本 諗住去長野 / 青森
睇上年呢兩度好似4月中 到尾都仲有櫻花

個人想長野多 松本城
嵐山可以考慮行下天龍寺同去渡月橋

有靚有唔靚

唔靚既占大多數

外國既屎特別香

果陣抽左啲時間去 伏見桃山城
去到得我一個
死晒圖

已修復

可以繼續丁韓仔

洗唔洗pm你韓仔個樣

連登有pm

係wor..無

直接貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞