[8日7夜][多圖多字] 京都大阪獨遊之旅

536 回覆
92 Like 11 Dislike
有冇人睇架.....?
反應咁冷淡既....

有呀

日日都有追
間蛋包飯好正? 巴打做咩唔卜

早幾年見到呢段片已經吸引到我
https://www.youtube.com/watch?v=P2MuvMdYo3c
我去之前係有打算要食呢間蛋包飯架...
但出發前無book係因為唔firm我既行程
唔想book左到時去唔到放飛機
之後去到京都後個上網卡好似無得打電話
但又唔記得叫個host幫我book...
所以食唔到
我發誓如果下次再去京都, 一定要食到
留名
留名,11月中同朋友去完,唔知點解好似好悶
可能搭車搭到傻 我地淨係住大阪
7日6夜,去左心齋橋 道頓堀 黑門市場
清水寺 伏見 嵐山 坐左小火車
USJ outlet
5月先去
第一次去大阪玩未諗到做咩

可能參考下, 但我今次trip主要stay係京都
有冇人睇架.....?
反應咁冷淡既....

日日追

支持 見到啲綠茶嘢就好想食

同香港完全2個level黎
有無幫襯飛田

無呀
上年去過大板京都好鐘京都想去多次,巴打識日文同韓文?日本食野好Q平食左兩餐吉野家鰻魚飯好正
聽日預告 : 嵐山一日遊
USJ outlet

同朋友去都悶
絲打覺得悶既方面係咩? 買野悶定睇景悶?
上年去過大板京都好鐘京都想去多次,巴打識日文同韓文?日本食野好Q平食左兩餐吉野家鰻魚飯好正

心動不如行動, 想去就去啦
日文同韓文都各識小小, 好皮毛
個餐幾錢呀? d鰻魚咁多塊既...
間蛋包飯好正? 巴打做咩唔卜

早幾年見到呢段片已經吸引到我
https://www.youtube.com/watch?v=P2MuvMdYo3c
我去之前係有打算要食呢間蛋包飯架...
但出發前無book係因為唔firm我既行程
唔想book左到時去唔到放飛機
之後去到京都後個上網卡好似無得打電話
但又唔記得叫個host幫我book...
所以食唔到
我發誓如果下次再去京都, 一定要食到

巴打可以去試下紅磡個間 個蛋差唔多
USJ outlet

同朋友去都悶

其實係啲朋友去到每個景點啲無咩反應,影幾張相就走,去到清水寺已經天黑
7日去左心齋橋4日,國產牛食左3日 雖然係幾好食
艷遇

想隔耐小小去會有新鮮感鰻魚飯有一舊係淨叫加上去計過八十幾港銀一個餐
DAY 5 嵐山一日遊 嵯蛾野小火車->嵯峨野竹林->野宮神社->常寂光寺->嵐山渡月橋->嵐電足湯

今日要去遠小小地方, 所以都早左起身, 9點出發
第一日買既MEIJI雜果奶到第5日先飲, 一直雪係雪櫃忘記左
今日一定要飲左佢, 因為聽日就要轉AIRBNB去大阪啦
其實我都唔係好SURE係SUBWAY飲唔飲得野
之後我問左坐我側邊個男人, 佢話飲得, 我先敢飲, 驚比人拉

點樣去嵐山坐小火車呢?
咁可以先係京都車站坐 JR 到 馬堀(E山陰線)下車
再徒步走到 トロッコ亀岡

中途會經過一片農田

呢D係咪米黎?

咁我上網睇左好多小氣少年提供既資料
佢話如果坐小火車買飛係有攻略的
要買第5節車廂既雙號座位可以睇到比較多靚景!
(P.S 第5節車廂無得上網預定, 一定要即場買)

上網CAP定圖先, 到時直接指比個賣票姨姨要邊個位

如果黎緊去京都想坐小火車既巴絲打, 可以睇下再決定點買飛!
https://nicklee.tw/?p=447http://nicklee.tw/?p=447

咁我地呢D懶人就緊係跟攻略啦

車站準備上車既地方放左10幾隻狸貓, 算係必影位

呢到以前係咪成日有狸貓出沒?

叮叮叮…架火車到啦
(我去到咁岩15分鐘後有一班, MISS左要等一粒鐘 )

火車上既風景

天氣算好, 係有D凍姐...

想坐船多D, 有無人坐過?

聖誕限定

…..下完啦? 真係好短暫, 好似坐左20分鐘左右
大家都見到啦..個景真係麻麻地….咁就620YEN
算啦..有時中伏都係另一個體驗黎…
可能我黎唔岩季節啦, 不過真係勁多好嘈既大陸人....
對於我黎講, 一生人坐一次就夠啦

待續......
USJ outlet

同朋友去都悶

其實係啲朋友去到每個景點啲無咩反應,影幾張相就走,去到清水寺已經天黑

不過每個人都唔同既...但你本身鐘唔鐘意睇景先?
唔鐘意係會覺得悶架
天黑既清水寺, 應該無咁靚
但我個FD 上個月都去左清水寺
佢SEND左呢幾張相比我
勁靚

相比起我6月去 青BB

國產牛我今次呢個TRIP都有食, 真係好高質
艷遇

嵐山都會有艷遇 請期待

想隔耐小小去會有新鮮感鰻魚飯有一舊係淨叫加上去計過八十幾港銀一個餐

睇落唔錯 價錢唔貴
下次去應該會去食

同朋友去都悶

唔鐘意係會覺得悶架
勁靚

相比起我6月去 青BB

清水寺都值得去門口有隻包幾好食
留名

下個月都去京都

好想去嵐山坐船仔

同朋友去都悶

唔鐘意係會覺得悶架
勁靚

相比起我6月去 青BB

清水寺都值得去門口有隻包幾好食

有冇相呀?
上次去嵐山有坐船,好好玩睇景一流
上次去嵐山有坐船,好好玩睇景一流

幾錢呀? 係咪要包船定係可以單買一張張飛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞