美劇集中討論區 (23)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
睇左兩集d case ok緊張
唔講case果陣就麻麻地,
同chicagofire差唔多
Archie成日做埋啲低能野
今集唔知佢咁快話認罪做乜 編劇係咪想玩死佢
未睇過Chicago fire 追下先
呢幾日仲追緊this is us s1 啱啱睇完,好感動,瘋狂流馬尿

有無人提
呢d soap opera個個都係咁架啦
集集唔同性格咁 一時一樣
尤其係betty老母
開都廢事
得返DD JJ頂住
punisher都ok
Chicago Fire頭兩季最好睇
之後都係一時煩膠一時正常,間唔中又好睇
佢仲有兩套姐妹劇成日crossover,質素都係咁上下
成6季要追你都係諗清楚先
Titans又幾好睇
好似Netflix series
本來唔再追The affair S4,但見有個主角死咗所以又睇返。
可惜除咗果集外,overall 都係無甚驚喜
唯一係喺果集播咗首我好中意既西班牙文歌
係咪關disney事先比人cut?
netflix清算下自己一大堆垃圾劇先啦快d
October 14th
Iron shit佢會繼續係其他marvel Netflix劇到出現
其實season 2好睇左好多
我覺得好睇過JJ S2添
睇完BCS再追番出面個post真係見到好多白痴問題
望過下s2 fight scene好過season1好多
垃圾劇包唔包13 reason why S2
最勁係有人認真答果下好野
某程度有人答都助長呢D濕鳩問題出現
最經典S3果陣有人問黑白scene果個係邊個
睇左3年都認唔到條友係saul
即刻忍唔住開聲屌鳩佢 問埋哂d野拉低成個post智商
睇左haunting of hill house ep1
都ok幾好睇
但好多jump scare靠聲嚇人
又話高質恐怖 仲見到有review拎佢同hereditary比
hereditary先真係冇jump scare囉
Exact7ly

btw見到有人拗Lalo係咪低能定唔知白痴
其實我都唔覺佢特別勁
佢最多都係醒目
但好多野佢都做到太高調太出面
爬上天花板果下我都覺得表達得太誇張添
haunting of hill house我一次過睇到ep6,依集好正,一個long take拍哂一家人對話加上穿集過去同現在,成集劇情好緊湊!

雖然jump scare係多咗D,不過今年Netflix係得依套我想一口氣睇哂
睇開恐怖片既可能會覺得悶,呢套野係大量family drama+少少恐怖元素

呢個review唔錯
https://www.theverge.com/2018/9/28/17911720/haunting-of-hill-house-review-netflix-shirley-jackson-mike-flanagan
睇完BCS再追番出面個post真係見到好多白痴問題
最勁係有人認真答果下好野
某程度有人答都助長呢D濕鳩問題出現
最經典S3果陣有人問黑白scene果個係邊個
睇左3年都認唔到條友係saul
即刻忍唔住開聲屌鳩佢 問埋哂d野拉低成個post智商
Exact7ly

btw見到有人拗Lalo係咪低能定唔知白痴
其實我都唔覺佢特別勁
佢最多都係醒目
但好多野佢都做到太高調太出面
爬上天花板果下我都覺得表達得太誇張添

啱啱去特登入左去睇 兩條友咁都有交嗌 膠到
都唔算特別勁,佢做野手法係幾格硬黎
不過salamanca成班人做野都係咁 痴線佬
佢跳落黎果下我直頭笑左出聲 不過brba/bcs間唔中係有呢d誇張唔現實場面
好似gus老人院__果陣咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞