美劇集中討論區 (23)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
coven出場未?
thanks
好入戲
Joaquin can do no wrong
btw有冇睇乜鬼birds of prey個casting 正式cast班人
rumor果班正好撚多
個班都好似係傳聞
政治正確搵黑人
Kenan Thompson to Star in Single Dad Comedy Series in the Works at NBC

終於連佢都走埋
上一班SNL時代正式終結
https://www.reddit.com/r/TTDSWAD/?st=JMDJPU7I&sh=decc7306

原來reddit有成個sub講Alexandra daddario true detective個幕
睇個樣呢班都似堅
依家成日洗黑啲角色真係好on9
煲左5集maniac 好睇
點解冇乜人討論 勁多細節位
reddit果邊都講緊冇想像中咁多人傾
照計明明有好多研究呢類痴線劇既癲佬會鐘意睇
如果maniac個實驗喺leftovers個世界玩實好精彩
nora一定會瘋狂食粒A藥
1. 出面有開post
2. 冇人討論劇情
3. 應該有幾多人睇完都唔知自己睇左乜

我諗你唔洗驚
咁快5集

我先睇完第一集
睇咗兩集
冇想像中咁好
本身期望會喺mr robot同legion嘅水準或以上
我都知自己貪心
集集時間唔同
有時一集可以得2x mins
ep1應該係最唔好睇,我覺得ep2開始好睇 最尾wow咗
佢冇legion咁癲我覺得幾好
太迷幻會冇心機睇,除非好似twin peaks咁正 (不過冇人拍到twin peaks level)
睇慣mr robot/legion呢類再睇maniac一定唔會睇唔明
maniac個故仔都好簡單但幾得意
宜家當佢black mirror咁睇

ex machina呢條女越睇越正 maniac個look好cute
遲啲佢擔正果套FX劇實好正
ep1差d睇到訓著
睇到ep3停左今晚再睇
c字頭幾時開始睇今季AHS
有冇source
我覺得legion/leftovers咁正好大程度有bgm加持
maniac劇情還好
但剪接 音效真係差太多
好似Netflix啲劇都係咁
Castle Rock睇到第8集,同stephen king既書都冇咩關係,同埋有d悶
除咗Emma stone 個套哩排仲有咩值得睇
睇哂 都叫OK幾好睇
但唔係神劇 又未至於極度高質
我最鐘意EP4 啲幻想故仔mix左好多佢地d現實reference
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞