[ps4] Resident Evil 7:biohazard 討論區

1001 回覆
11 Like 1 Dislike

今次間屋好似唔夠大囉

應該有好多層地牢卦

間屋只係地下城入口

之前睇過篇報道話總遊戲時數都有成十幾粒鐘
我諗唔會淨係係間屋度行掛
我都希望D場境可以豐富D

間屋只係地下城入口

另外,《惡靈古堡 7》裡為了讓玩家不會感到厭煩,我們 “有準備其他的場景”。因為在洋樓中一定是非常的有壓迫感,為了不讓玩家被壓垮,我們在相對初期的地方就讓玩家從抑鬱的洋房中逃脫。當然,之後還有別的建築物和地圖,也有非得回到先前屋子不可的場景。

7 代設計的一定會讓玩家非常在意後續的發展,可說是回歸了本質的《惡靈古堡》。

https://m.gamer.com.tw/gnn/detail.php?sn=141280

間屋只係地下城入口

另外,《惡靈古堡 7》裡為了讓玩家不會感到厭煩,我們 “有準備其他的場景”。因為在洋樓中一定是非常的有壓迫感,為了不讓玩家被壓垮,我們在相對初期的地方就讓玩家從抑鬱的洋房中逃脫。當然,之後還有別的建築物和地圖,也有非得回到先前屋子不可的場景。

7 代設計的一定會讓玩家非常在意後續的發展,可說是回歸了本質的《惡靈古堡》。

https://m.gamer.com.tw/gnn/detail.php?sn=141280

越睇越期待
有無人用psvr玩
嚇撚到我出哂汗
有無人用psvr玩
嚇撚到我出哂汗

唔用VR 玩不如唔好玩
有無人用psvr玩
嚇撚到我出哂汗

唔用VR 玩不如唔好玩

好認同
我試過用電視開嚟玩
根本係兩隻game
有無人用psvr玩
嚇撚到我出哂汗

唔用VR 玩不如唔好玩

好認同
我試過用電視開嚟玩
根本係兩隻game

有用VR玩,不過會好撚暈
唔知點解係得bio7會咁

你地轉視係點set?30度跳定慢慢轉?

有啲人嘅Vr leg要慢慢練
大角度跳會無咁暈
唔好跑要慢慢行

玩得多就可以改用smooth 轉同走圍跑

大角度跳會無咁暈
唔好跑要慢慢行

希望快d慣
唔用VR玩真係好浪費

大角度跳會無咁暈
唔好跑要慢慢行

希望快d慣
唔用VR玩真係好浪費

Vr 加埋earphone 真係嚇撚死
唔敢玩

希望快d慣
唔用VR玩真係好浪費

有一樣野好緊要
就係唔好夾硬忍住暈嚟玩
一有少少暈即刻熄機抖下
久而久之就會慣左

唔用VR 玩不如唔好玩

好認同
我試過用電視開嚟玩
根本係兩隻game

企係度玩會好好多
有無人用psvr玩
嚇撚到我出哂汗

唔用VR 玩不如唔好玩

好認同
我試過用電視開嚟玩
根本係兩隻game

普通電視玩完全唔驚,打咁多年game麻木曬
直行直過
用 VR 淨係行出戶已經驚到鳩縮

希望快d慣
唔用VR玩真係好浪費

有一樣野好緊要
就係唔好夾硬忍住暈嚟玩
一有少少暈即刻熄機抖下
久而久之就會慣左

但問題我入game起身完行一步就暈
kitchen咁坐係度就冇野
用vr玩demo係睇vhs最尾爬梯落到地下室時,個感覺同睇電視玩有好明顯分別

希望快d慣
唔用VR玩真係好浪費

有一樣野好緊要
就係唔好夾硬忍住暈嚟玩
一有少少暈即刻熄機抖下
久而久之就會慣左

但問題我入game起身完行一步就暈
kitchen咁坐係度就冇野

Vr 實試 bio7 1.02 ver
https://youtu.be/SB3cG7mVbF4https://youtu.be/SB3cG7mVbF4

Vr 實試Kitchen
https://youtu.be/5-bSwX7_cXM

結論係bio7 新增左幾個vr功能 抑制頭暈
有無人留意到,係間大屋二樓電話隔離張相,相入便架直升機係umbrella

企係度玩會好好多

無錯
再誇啲直頭唔用右磨菇轉向
自己親身企係到轉
會無咁暈不過好攰
有無人留意到,係間大屋二樓電話隔離張相,相入便架直升機係umbrella

仲有人估電話個女人聲係ada不過應該9up

仲有人話baker family個family同re6個family有關

仲有人話baker family個family同re6個family有關

Bio6 有咩family
Simmons?

Bio6 有咩family
Simmons?

應該只係老吹,製作人好似講過今次事件只係成個世界觀既冰山一角,Leon,Chris佢地可能係某一個地方做緊任務之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞