『薪火post』BNO 續期資訊(22) BNO永久有效,不受2047影響

1001 回覆
45 Like 0 Dislike
頭先比晒錢申請,佢話要我比埋自己/老豆老母出世紙,同埋佢地結婚証書,仲要搵人副簽

跟住佢有一句話:if applicant Born or adopted outside the UK:
The passport you entered the country from which you are applying , and if different, any non British passport held as well as the evidence below:....

係咪要寄埋我自己本特衰過去
......
個個GBR可能更加要
好多盲毛要立即要居留權
睇Doc啦DNLM
我上年入波哥大都可能有類似問題
d細搞左陣唔得
大粒最後都入到比我過
出境入厄瓜多爾都冇問題
想問問巴打
比咗錢然後有個pdf檔有成11頁 要成份寄定淨係寄簽名果張就得
美國要你寫嘅係Country of Citizenship

佢有Hong Kong畀你揀。用BNO定特衰,對美國嚟講都係寫Hong Kong
btw, 用特衰的話,個visa個 code好似係HNK
有 份野話寄正本
我再上其他網睇教學 gotrip個港女話要寄成份
司徒夾帶就話寄第5頁就得 睇依到份野淨係話寄份申請表 又無明確講明使唔使寄
所以上來問問 各位成功例子寄果陣係寄自己簽咗名果頁定成份11頁既pdf寄
份野主要唔係提你要交乜同埋相方面既要求
屌 明明記得有稅局寄比我既住址證明 比左錢拎申請表先搵唔到出來 依家用住英國保誠既保單通知書上面既地址證明 英國本土保臉會唔會都唔接受
官方都冇叫你要寄都要問咩?
你寄去gotrip定寄去司徒夾帶到?
D人好純樸
Thank you 巴打
小弟英文唔叻
睇好多教學 見有唔同講法同教法so有點疑問
所以直接上來問問穩陣d
咁講網上某d教學睇怕都唔可信
Btw 感謝巴打解答
Diao我舊年整visa未有bno ;( 係特衰到
跟返官方份嘢講咩就交咩就唔會錯㗎啦
你係寄去hmpo㗎嘛
英文差嘅話係有粵語版
但其實so far你都有睇過下啦,唔係冇能力嘅
記住要跟官方版本先
真係唔明我地唔介意「聽下」你唔明嘅係咩
其他網上教學我地一直視為山埃,好多都唔知點解佢地噉教
其實寄多都無所謂啦
唔通因為你寄多而 reject 你個申請咩
https://lihkg.com/thread/790772/page/1

『薪火post』BNO 續期資訊(23) 連登首家BNO教學網站上線了

我#1 回覆暫時改左做BNO 網站....提早左少少開

大家係呢個POST完先去新POST吧
有兩行
第二個先係用嚟分
個個Issue Country都喺GBR
但IO一掃機就會出GBN
最近個post 好熱鬧,多左好多人續

不過亦都多左好多申手黨
d 問題真係好明顯唔睇doc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞