『薪火post』BNO 續期資訊(22) BNO永久有效,不受2047影響

1001 回覆
45 Like 0 Dislike
唔簽好過用特衰簽
年經問題

想問下過咗期10幾年仲搞唔搞到
上網話冇得搞因為大使館電腦冇咗記錄
但係呢度咁多位巴打又話搞得到

好迷惘
三個月前續左,舊BNO係小學生相,過期十年以上,要副簽但一時間揾唔到人幫簽,最後影印張員工證比佢,證明到個樣係我,大約20日後收到新BNO
想問下我以前細細個本野仲可唔可以renew?

我宜家用緊特區
bc嚟嘅話梗係得
7月10出嘅,應該係bc嘛?
請認真睇下doc 再問
有成份 doc guide 住你咁都可以迷惘
屌你老母年乜撚嘢經,根本係秒經
我想知邊個網
當做下港豬調查
副簽果位幫左人好多次
1. 護照簽發日期唔代表啲乜,唔好忘記87年7月1日BN(O)就接受申請,成人護照係97年就夠十年要換都唔出奇
2. 97年6月30日或之前出世嘅BDTC, 最後登記BN(O)嘅日期係1997年9月30日。所以就算係7月10日簽發嘅第一本護照,都可以係BN(O)。
第一頁份google doc有教你本嘢續唔續到,不過你本嘢係領事館出嘅仲要係97年7月10日簽發嘅,咁應該唔會續唔到啦
迷咩惘啫,都話終身有效囉,唔識字我幫你唔到喎,第一頁有份google doc ,你係確信自己係BN(O)嘅,咁咪申請續領囉

睇左,應該有得搞嘅

支那帝都自助通關竟然用BNO做示範
越南同印尼呢啲彈弓手,彈到我都麻目哂,南韓就應該無變過啦,我前幾個月去過一次都係畀90日,應該就係領事館搞錯咗啫,但係我就唔建議進一步同佢哋交涉,呢啲事搞大對大家無乜好處。
如果你有留意嘅話,香港e道個mon入面個教學影片都係英國護照黎,仲要係2010版。
港獨
CX同AA都成日用英國護照做主角
果然係身體誠實

補多張圖同link

https://youtu.be/zeIhpvZg8g0
我有兩本
應該邊本至係
兩本都係,你見唔到第一本到期日係02年,第二本係07年咩,你續嘅時候交07年到期嗰本就得。
嘩,唔用sample 護照用本真嘢,本嘢個主人真係抵得諗,全世界都知佢乜水
Thank bro

用bno 去usa

1:54
支拼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞