『薪火post』BNO 續期資訊(22) BNO永久有效,不受2047影響

1001 回覆
45 Like 0 Dislike
https://www.visa.go.kr/openPage.do?MENU_ID=1010201

visa waiver pdf 入面uk 仲係90 days

八婆港女好慘㗎。又唔識歷史,又唔識政制。係咁易上嚟搵5毛賺下啫⋯ 放過佢啦。Block柒佢咪算囉~

好撚憎啲人持住自己有病就大曬咁。

前前後後講咗不下三次話自己有閱讀困難。有閱讀困難又點?第一句開口就問人簡易version,但又冇講自己有病,難理解。你自己唔出聲話有閱讀困難,都冇人expect你有咁嘅問題啦。俾人窒就話人地十優。呢啲係態度問題,同你有病冇關。

自己都識話用App轉成語音嚟聽,咁即係唔係用「閱讀」,而係「聽」。如果你耳仔冇事,點會「聽」唔明?

就算「聽」唔明,咁多個回覆post都唔見你問邊度地方唔明?咁,你係真心全部唔明?定根本冇「聽」過?
https://www.visa.go.kr/openPage.do?MENU_ID=10101
BNO,BOC,BPP等等都係得30日
sorry, 原來佢寫30日係有條件,唔係免簽
岩岩台灣桃園返黎望到下30個sar passport 先1個bno
而果個就只係我
bno真係望向滅望
得咁少人仲咁忠心就比我地轉bc啦

between 入香港境用bno 個關員又係想問我拎id card
就係癈事拎id card先唔行e 道走去排隊姐
( Show Blocked User - PatPat見光外星人 )
泡菜啲嘢好鬼混亂,Timatic,外交部,駐港領事館記錄都唔一致
若果用BNO入境可以當外籍的話,我或者都會試吓。不過事實係用BNO入境同用ID係身份上無差別,所以我寧願用返ID,我唔係好想同啲阿蛇打交道。

一個月前係柬埔寨返香港被海關截住,個阿蛇睇款應該係等退休,佢見到我鬼死咁開心,叫我放低所有行李去過機,CHECK機條𡃁望落得廿零歲,可能舊帶新教吓啲後輩點樣睇人嚟捉,諗住周到條友帶粉,攞返個尾彩去領功。結果條𡃁話佢知"clean",阿蛇當堂個樣好失望。

其實係無分別
因為bno 都有hk id no
bno入境都係靠個id no.
但反正都要等行李落機之後又廢事麻煩
但bno依加真係開始變左異類咁
咁先好,人棄我取。

自己有自己諗法,駛乜跟住果六七百萬人去死攬廁板。

最好個個都唔用
明明係香港人既護照
但個個香港人都唔用
唔駛咁悲哀,你戥佢地開心至啱,經歷咗咁多政治嘢仍然死攬廁板,愛國有加!我都好佩服佢地果種愚忠。 我好希望佢地可以堅持落去,無論天崩地冧,無晒免簽都堅持用廁板。 我呢啲一早變節嘅自愧不如
google doc 入面好似冇
我試過澳門返香港喺屯碼俾海關逗過一次
可能我齋得個斜咩袋以為我走粉
價錢又係一個問題,我都講過我班港女同事見我用千幾銀續bno 佢地覺得貴,試下bno 減價一定多人用好多。我就覺得再貴d 都值
隔籬Post

即日起持特區護照遊泰國 歸類為中國人 只能使用支那特別通道

http://lih.kg/budvaS
月底去泰國,好在有bno
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞