『薪火post』BNO 續期資訊(22) BNO永久有效,不受2047影響

1001 回覆
45 Like 0 Dislike
一部份係唔update
一部份係io唔識分/分錯
一部份係根本冇講
但香港人應該唔會去咁耐就算啦
佢寫maximum, 比幾多日任佢做
所以都係吹佢唔漲
小弟報告返,早幾日夜晚去吉隆坡,個 IO 可能發緊夢當我本 BNO 係 BC,結果吸印畀左 90 日我

睇返原來都係90
利申:唔代表乜嘢,依啲嘢真係話唔埋,但可以肯定嘅係起碼入到境
頭先影埋下面個點點passport number,好彩crop返
最擔心係上唔到機
印尼真係痴線 如果我呢個月出發咪俾佢玩死
似係睇下個關員認唔認真
我幾年前就係印30日 同sar一樣
其實我見其實冇白字黑字寫佢係跟香港身份去分你入幾多日
我見佢入境個網係分British係not require visa 嘅commonwealth citizens
我諗其實人地根本唔係分你香唔香港人,而且分你係唔洗visa嘅commonwealth citizens,噉就理應同bc一樣?
而點解有30日,可能係排你前面嗰個係嗰啲30日嘅國家 佢咁啱拎起咗 橫掂一般都冇人留多過一個禮拜㗎啦
【峴港四日三夜兩個Spa】實戰越南e-Visa電子簽證 BNO與BC親疏有別
https://iammrsveggie.com/2017/09/11/bno-vietnam-evisa/

其實BNO 依家去越南究竟可唔可以用e-visa
龍門好似搬嚟搬去咁
洗唔洗我用$25申請一次試下
但前題係我連個網都搵唔到
垃圾國家
就咁search agent網都一堆
佢個官網個感覺就成個山寨site咁
聽講中国護照都搞得evisa 反而中国香港護照唔得

我沙巴30日,吉隆坡90日
On9問題創作比賽?
我直接用條女既身份證countersign就算
不過就加埋張專業資格
博唔博大家自己諗
好似甚少聽彈副簽
除咗上次有個搵個undergrad bno俾人彈之外 好似都幾少聽有彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞