『薪火post』BNO 續期資訊(22) BNO永久有效,不受2047影響

1001 回覆
45 Like 0 Dislike
會有咩新point丫
bno唔知
但特衰只會越嚟越差
留名,希望bno平權
SAM GOR
我想問續BNO 加英文名; 身份證無加唔加得
同埋副署會唔會係本野出現
唔覺得可以,咁嘅話你過關可能有麻煩

唔會囉
比左錢領事服務
點同 冇比錢比較
填緊report loss of passport個form,如果唔記得幾時唔見,寫Unknown就得
仲有唔夠一個星期就可以去日本幫BNO開光
希望個fd都整得切齊齊摒棄強國榮耀
千幾蚊買返尊嚴返黎好貴咩
終於dispatch了
想多謝呢個post既資料同個整合doc

我本bb bno俾老母剪淨相個版
本身諗住咁肉酸報lost算
最尾見到又要報驚或者去大使館
就搏下當damage咁apply
最尾成功左
Show Blocked User - 八婆港女
想請教如果用bno去歐洲
係咪排 non eu同埋一定要有印?
第一次去歐洲唔熟

冇都唔係唔得既,最好叫佢比你囉
有D IO唔理就比你照過,因為當左你係BC,可能你叫佢吸佢都唔會吸
又係剪淨個相個版
明白
謝謝
咁我會留意佢有冇吸印
拎bno過關仲有冇其他野要留意?

冇啦我諗,不過可能回程check in既時候會比地勤問去香港做乜。唔止歐洲,就算去日韓都有機會會問
最好帶埋香港身份證,因為BNO證明唔到你有香港居留權
同佢講話你去完旅行返屋企,萬一佢要你證明你係香港居民,咁你都有D野prove到
想請教如果用bno去歐洲
係咪排 non eu同埋一定要有印?
第一次去歐洲唔熟

冇都唔係唔得既,最好叫佢比你囉
有D IO唔理就比你照過,因為當左你係BC,可能你叫佢吸佢都唔會吸
明白
謝謝
咁我會留意佢有冇吸印
拎bno過關仲有冇其他野要留意?

冇啦我諗,不過可能回程check in既時候會比地勤問去香港做乜。唔止歐洲,就算去日韓都有機會會問
最好帶埋香港身份證,因為BNO證明唔到你有香港居留權
同佢講話你去完旅行返屋企,萬一佢要你證明你係香港居民,咁你都有D野prove到
十分感謝
返香港呢樣野我又無諗過
我見本bno有印到 Hong Kong residents
我以為唔駛理
今晚DHL派件,好緊張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞