『薪火post』BNO 續期資訊(22) BNO永久有效,不受2047影響

1001 回覆
45 Like 0 Dislike
嚟自 連登討論區 嘅淨係張相?
句嘢一係斷章取義,一係quote咗啲盲毛/五毛
如果係斷章取義嘅,照張圖嘅我諗個內容係「過咗十年整唔到(emergency passport)」
依家啲page真係好撚多毒想阻止人續BNO
間唔中係fb都見到啲人講特衰護照點,之後人地提出續BNO,都會見到啲人係有好多誤解,以為過得太耐冇得續、以為唔見咗冇得續等
雖然我wfc佢地有冇俾人誤導(其實咁易俾人誤導嘅,我驚佢拎BNO周圍出醜),但係同時又想多啲人知BNO唔係冇得續,好矛盾
你好好心機。連應該用邊本BNO去續你都答埋⋯⋯

呢啲問題,講真⋯唔係伸手黨程度⋯係去到餵埋口,用手幫佢郁下巴去𡁻嘅程度⋯⋯
題外話, 當年小朋友係可以一次過畀2份錢去整2本, 所以係會機會有2本相連日子嘅5年期護照
如果條友有心續⋯自己應該搵多幾個source去finalize個真確性⋯

最起碼,BNO係英國簽發嘅,咁都唔走去英國政府網站度睇,只係相信啲content farm。咁係自己攞嚟。

唔俾effort,但又想續嘅,都係去共享支那榮耀。CNO啱呢啲人多啲。
一份係97至02。
一份係02至07。

點睇都應該係續過一次。

即係一本應該剪咗角,另一半係未剪角。
腦殘

一份係97至02
一份係02至07

點睇都應該係續過一次。

即係一本應該剪咗角,另一係未剪角。
噉佢都有入依個post嘅
都叫搵多咗個source啦
同埋佢兩邊都冇信晒先問一問
未豬得晒嘅都
我一開始都無留意張圖有咩問題添

我哋好似無講過護照過期十年以上整唔到緊急護照嘅原因係因為領事館會無佢哋資料喎

仲有,過期十年以上而且有合理解釋嘅人依然可以申請緊急護照,領事館無佢哋資料一說,根本無稽之談
咁而家BNO係咪姐係可以用佢部機自助入境
搵Demo都唔係搵呢本啦
真係on99
因為佢地比哂錢google 賣廣告
自然會滑最頂
支那人識鬼分咩
因為呢個post只係lihkg嘅其中一個thread

之前安倍晉一買左bnohk.org 呢個domain
其實整個wordpress放個 doc同埋其他資料上去有無得諗
究竟係咪真係全部 BNO holders 都過晒 21 歲
弱智同伸手嘅野無分3歲定80
巴打信得過我可以幫下手

不過我呢啲半桶水IT驚整亂你個server
巴打介唔介意裝好個empty wp
我可以幫手執啲content
我唔係讀it嘅
但我都識小小Coding
但整網站0經驗
唔知有冇嘢幫到手
官方答案:

無指明可以交副本嘅文件,一律正本。

交副本係唔係唔得?咪好似上面嘅巴打咁講,睇下個officer 想唔想揸正黎做,以往就試過有人被要求交返正本。

如果你係擔心寄舊版會唔見嘅話,咁就去入境處整多張新版,寄張新版嘅去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞