『薪火post』BNO 續期資訊(22) BNO永久有效,不受2047影響

1001 回覆
45 Like 0 Dislike
等電話
唔怕
秦國好多旅客都好失禮
太多太濫
想問下各位巴打我同老豆一齊申請續返本BNO
係7月尾果陣已經用左DHL寄出左
今日拎返2本野返黎
首先我本舊BNO去前未剪角,而家比佢地剪左,但無新既BNO比返我
同埋入面有張紙仔寫住:Your passport application is being processed.
The documents submitted in support of your application have been noted and are enclosed."
入面比返張住址証明同出世紙副本比我
想問下巴打咁樣係成功左定點樣呢?
同埋我老豆果到就直接比左新既BNO佢,但無寄返舊既BNO返黎係咪又係正常呢?

首先我果本BNO係BB相黎
咁我地都有影印成本特區護照副本
身份証副本
2張相
1張住址証明
同埋我同老豆2份都有副署
希望大家解答一下
你果本: 上返hmpo check 下status 係咩先
啱啱上左去睇係 Dispatched
寄緊比你
姐係成功了
想問下咁多位張出世紙係咪有當時入境處既印仔or寫左某d紀錄係關於登記bno?
登記BNO係比出世紙副本
即係當時唔會有任何記錄寫左係出世紙到,唔該你
係....你張出世紙到有特別野?
我見到張出世紙後面好多印仔,唔知關唔關當時申請bno既事
多謝樓上幾位巴打解答
啱啱又收到2份野
前前後後總共收到4份野
總算拎到本新既BNO
8月4號準備晒所有野 寄左出去
HMPO星期一早上已經收左件
到依家都仲未轉STATUS
係唔係唔見左我份件阿
今日星期三咋喎.....
我講緊轉Declaration form received, being processed
下個禮拜都冇先再諗啦
唔洗急嘅
有事會通知你
我30號寄,都係6號先轉Declaration form received, being processed
巴打咁心急做咩
9月頭打算拎去法國西班牙開光
我估泰國單野之後呢到應該會旺左
巴打又會計到貼一貼嘅
佢地普遍話三個禮拜左右收到
你就畀三個禮拜
絲打你問左一個好好既問題
事緣我見到個巴打係旅遊台開左個camino de santiago既遊記
我好記得我係27/7睇晒全部既文之後
跟住我28/7 已經即時辭職 訂機票 買野
29號諗到續埋英國人身份都好 搵埋個老師朋友副簽影相
最後搞到8月4號先寄得出

準備法國西班牙提子國 進行48天的獨自之旅
預咁抆水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞