『薪火post』BNO 續期資訊(22) BNO永久有效,不受2047影響

1001 回覆
45 Like 0 Dislike
之前睇到好多post話英國政府唔會再為bno 自動爭取免簽, 但我一直搵唔到相關既source 同news
The Government is not seeking further expansion of visa-free travel worldwide for BN(O) passport holders resident in Hong Kong.

https://www.parliament.uk/documents/commons-committees/foreign-affairs/Government_Response_to_FAC_Report_-_Hong_Kong.pdf
可能會將bno轉晒做bc 咁依家就唔洗搞咁多野囉
諗下好
咁等我得閒嗰陣搞下先
呀....又估唔到菲律賓真係理佢...比左D records出黎
早幾日同人討論呢單嘢
都覺得有少少希望

杜特爾特今年嚟香港食JolliBee
又為人質事件道歉
好明顯係親中嘅訊號

但真係拎啲紀錄出嚟真係 左出嚟
諗深一層
會唔會係中菲之間有啲檯底交易係到

之前鄧龍威嘅故事一直都係中國大使館唔理佢
得英國職員入去探佢
今次係錄晒影 中國大使館上晒鏡咁
應該好快就有5毛飛機文出嚟宣傳厲害了我的國
呢d外交野好難冇政治計算係入便既
我的國捉人就著緊啫。

救人?Wfc。
呢一步都係捉人
捉一個bno人呀
講哂多謝中國人大使館
唔知佢會5會到最後唔會多謝英國領事館一直以來嘅幫助
佢講咗之後就會洗頭去中國
講咗都唔播。我的國最厲害就係剪接影片⋯
居中權
08年推都叫有用
依家支爆推
傻都知想點啦
仲要申請先有
好明顯係政治show, 畀你睇拎住BNO大陸都會幫
要再申請架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞