『薪火post』BNO 續期資訊(22) BNO永久有效,不受2047影響

1001 回覆
45 Like 0 Dislike
成件事根本唔make sense
份工做左6年 睇完篇遊記之後 比篇遊記吸引左我成晚
第二日就已經遞信要走人 買機票

諗返起都覺得自己好勇猛
無知一問,未有bno前買機票passport num要打咩
唔係個個網站都需要訂機票都要P.P No.
最緊要名岩..
唔打,亂打都可以。機票對名同生日就夠。
000000000都得啦
啫係噉講
買機票係睇名
其實我係真心想知
因為買親都要填唔知可以靜係睇名
我都係真心答
number、國籍乜乜乜都唔重要
online checkin要
但係你咩都唔整
直接去機場checkin都可以cover晒(除咗名之外)
Cx唔駛打passport no.
買機票時鳩入就得
最緊要係你個名
一個字母都唔好錯
年中有好多柒頭連first name last name 都唔識分學人去旅行
又或者經agent 買飛收到機票之後check 都唔check 結果個名完全係另一個人
秦國未必好多
但日本都做嘅話
繼續點火
呢排應該又會多返人問基本問題
咁阿蛇清楚過我,可能佢見我單獨一個、又黑又奀,睇個款以為我上完電返嚟。

遲吓可能要強制拉去驗毒
去日本用BNO感覺高過特衰好多
啲人最鍾意話拎BNO嘅人用BNO攞優越感
話又點冇英國居留權,又咪旅遊證件
人哋外國人睇你又咪支那豬
但根本就唔係優越感,而係兩本比較真係BNO優勝
人哋提供嘅協助真係贏到開巷
秦國呢單野真係可以話人"你全家都中國人"
WOW....有引戰POST既
英國護照 / 遺失或被盜護照聲明書LS01(如已遺失) 正本 (如護照的遺失不涉及刑事,不需要向警察報失或領取報失紙。如你從來沒有屬於自己的一本護照但父或母或其中一人的護照內曾印有你的資料者,請提交該本護照,即使該護照已經過期。如無法提供,請於additional information 註明該本有你資料的護照的狀況,此類遺失護照無需提交LS01表格,除非該護照持有人同時續領護照。)

咁如果係無撚腦裝屎既屋企人掉撚左本護照
佢地都未續Bno
係咪就咁搵人副簽落張相同提供副簽人護照號碼就得?
如果你問緊included child, 係
First passport

(Declaration你知架可)
好似係寄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞