『薪火post』BNO 續期資訊(21) 咪鬼續BNO, 中國護照先正統

1001 回覆
31 Like 2 Dislike
我就係響Gatwick 試過,個IO叫我直接去企non eu counter 旁邊,一野打哂NON EU尖
+1
嚟緊十一月先第一次去歐洲

其實係咪正常都排返non eu
啱啱到同老母講起
佢話有個BC親戚當年喺政治部做
佢本BC Passport藍底冇European Union字樣
到底有冇呢個可能?
喺唔喺英國當年入歐前轉做BC?
quote錯人自膠
嗰陣係CUKC嘛?
好似話香港人自動係有英國居留權
1988年轉做紅皮嘅時候,BC 先開始有印 Europearn Community 嘅字樣係封面。
英國入歐共體前,BC呢個term不存在,嗰陣係叫CUKC。

BC 係1981年英國國籍法嘅產物。
我想問如果我無任何grandparent information 點算 會唔會影響申請

Grandma過左身 grandpa 老人痴呆症 兩個都係大陸人
可以
寫封信解釋點解你提供唔到佢地既資料
下個POST名呀

係時候比提議啦
BNO永久有效,不受2047影響
1. 睇呢個post 第一頁份doc
2. 跟住份doc 申請

入面寫得好清楚,唔需要擔心啲無需要擔心嘅嘢,會影響續領申請嘅因素得一個,就係你係唔係BN(O),你係嘅話根本無因素可以影響(唔計HMPO又搞on9嘢)。
19寄空郵
24到
1/8 dispatched
搵左過左期廿年既bb 相bno人士副簽
Btw想問
Dhl係咪可家人代收,晚上/星期日派唔派
唔使咁麻煩啦,嗰部份如果連紅星要填嘅項目都寫唔出根本交唔到錢,阿爺嗰輩嘅好似只要全名出生日期,咁都填唔到咪直接係additional information 度寫點解,有填就去到下一版。

你又唔係BC,上幾輩嘅事佢哋知黎都無用,唔會咁得閒叫你交齊資料。
支國女婿㗎妹老婆
BC幸運大抽獎
改改佢, 呢個唔順口

支國女婿㗎妹妻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞