『薪火post』BNO 續期資訊(21) 咪鬼續BNO, 中國護照先正統

1001 回覆
31 Like 2 Dislike
多謝你回答先 麻煩晒
因為人在英國
所以要遲啲番去先問到
如果有得再搞過簽證 個人認為都係重新用BNO搞好啲 始終係英國護照 唔係當外國人 更重要係 有居留簽證既BNO會有更全面既公民權益 例如登記做選民之類 難得有機會留英生活 梗係要係當地留返啲生活足蹟/記錄
原來係咁
HMPO覆我都係話 : passports and documents are dispatched separately and may not be delivered on the same day

anyway thanks
諗返我都柒過次
我記得我每兩句就講一次sorry,話想要返本嘢
https://www.gov.uk/transfer-visa
Your name or personal details have changed
You must replace your visa with a biometric residence permit if your overall stay in the UK is longer than 6 months and any of these details change:

name
nationality
facial appearance
date of birth
You do not need to get a biometric residence permit or report any changes if your stay in the UK is less than 6 months.
就算俾你用BC攞到支簽都無用。

我唔係黑心,若果有事,英國大使館都唔可以介入,因為同時你亦都係支人。你申請無非都係為咗保障自己人生安全,但你花咗錢做簽證,有事果陣核實你有支籍,得物無所用。

想要英國領事保護權,一定先要除支籍! 否則做幾多其他嘢都係浪費金錢同時間。
睇apple daily見到有個BNO同鄉會 原來有個咁嘅組織
達哥講緊呢單
我嚟兩年所以個簽證一簽簽咗兩年比我
如果喺一年我都可以用BNO申請多次
RIP
睇上面
有無人聽過用BNO整working holiday tier 5 唔批既例子 想知佢點先會唔批
過咗歲數?
依個visa好似好公廁咋喎,bno又冇限額
老豆係共產黨員都分分鐘批喎
係囉好似係見人分享過拒簽

因為我係英國讀緊master
諗住年尾番香港整whv番黎英國做野 一早續左bno 得3個星期時間係香港 希望夠時間
無見過
Thank you巴打
要改Visa都要£161
都喺忍住做多年支那人同胞用特衰入英國先
出去玩先用BNO
我唔係話你
人各有志呀嗎

不要千幾蚊就可以買起你一 都幾好
唔喺洗緊自己錢呀
自己錢就話啫
幫屋企慳返啲啦
renew bno黎把撚咩
廁板平靚正
幾年
一年都話啫,會同情你怕麻煩同真係幾貴
但多過兩年就唔係噉講
都變咗少過800一年
啫係67蚊一個月
講真,£7一個月好易慳到啫
問得我希望覺得值得
而唔係覺得係一個多餘嘅決定
sor 睇錯
噉巴打真係得返一年嘅話
都同情嘅,真係好似太過麻煩
但出入都拎住本bno旁身啦
用就唔好用bno住啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞