乜主動吊人癮 之後冷冷淡淡咁好好玩咩?(3)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
我表左白佢話無Feel無諗過同我一齊
但之後我地仲好似fd過以前
keep住出街keep住日日傾好耐
我覺得快樂又唏噓
明知無得等但又唔捨得唔甘心
我究竟係到做乜撚
佢又究竟當我係咩
明明佢揾我先
宜家無揾我啦

咁你搵佢啦

但係我地完全唔識
總係覺得佢根本唔會鐘意我

點解完全唔識

咁你搵佢啦

但係我地完全唔識

點解完全唔識

平時番學會見到 但唔識
又要吊我 又要拒絕我 真係屌你老母
唔甘心

屌你咩先
發現好多巴絲都唔會點增值自己
其實喺收卡 或者比人飛左嘅時候 頹一陣就夠 跟住落黎要努力增值自己 所謂增值自己姐係將自己成個人嘅魅力提升
方法有好多種 我自己就會睇下書 吸收多啲知識 提升下自己嘅內涵 修養 品格 心態 各方面 唔好睇少一個人嘅內在 可能初初識係靠外在留低印象 但係接觸左始終會睇你係一個點嘅人 睇你嘅價值觀 思想同佢相唔相近 或者最簡單就睇你成唔成熟 所以睇下書或者上網聽下talk我覺得係有用 講嘢嘅深度都會唔同啲 溝女好多時都係靠把口
另外可以發展下多啲興趣 例如了解下其他方面嘅事物 我個人對好多嘢都有啲興趣咁 例如陰謀論 外星人 deepweb 鬼怪靈異事件呢啲 另外文學 哲學 政治 冥想 運動等等都叫做有少少認識 動漫遊戲睇劇呢啲都係 當你慢慢接觸多左唔同事物 自己眼界會闊左 睇嘢冇咁狹窄 自己心態上都有所改變 而且識多啲嘢 自然容易同人打開話題 當你溝女啲女都覺得你唔同level 高人一等咁啦
最簡單嘅當然就繼續發展自己長處 例如畫畫 小提琴 跳舞呢啲等等 當你將一樣嘢做得越黎越好 會越黎越多人欣賞你 你自己嘅自信都高啲 女人都係比有自信嘅男人吸引住 而唔係啲成日自卑自怨自艾嘅苦瓜乾
講完內在 外在都好重要 外在係留下第一印象中好重要嘅一環 第一眼望到你就樣樣衰衰成碌柒咁 比著係你都走喇 不過男人黎講 樣唔係最重要 最重要係識打扮識襯衫 只要學下打扮自己 唔再好似以前咁求其搵件衫就著出街 成個人嘅氣質都會唔同曬 而且要學下gel頭 gel好個頭唔好成堆亂草咁出街 印象都好啲女人嘅話打扮都係基本啦 想再好啲都離不開護膚同化妝
一句到尾 開始溝女/仔嘅話 人地第一眼望你 你嘅外表係好重要 學好打扮自己 當相處耐左就靠你嘅個人魅力 姐係上面提到品格休養等等 比人知道自己同其他人係唔同 有分別 對方自然會想探索想追求 到時你就成功了
如果收左卡 比人飛左 增值自己都仲黎得切 將自己嘅人生變得多姿多彩 增加自己嘅魅力 等佢後悔當時冇同你一齊
心血來潮打出黎 希望幫到大家

巴打講得好啱,自從收左卡之後,不停鑽牛角尖係到諗到底呢個女仔當我係乜,直到最近佢同我反左面,wet爛自己塊面,我先真正開始放低佢,或者我離開佢對佢係好事,至少我以後都唔會再煩佢。

你要諗佢唔簡你係佢走寶

驚自己會忍唔住unblock 好無用

我都忍不住unblock,留意人地近況,但我已經好灰,因為已經冇fd做

做咩block人,收左好人卡?

自從收左卡後,佢對我好冷淡,冇乜點關心過我。我知道佢係冇義務去care我感受,但每次搵佢傾計已經唔似曖昧個時既氣氛。我block 佢係想自己忘記d唔開心野,直到見到佢del 我contact,我個刻已經心死。我犯賤再搵返佢講野問佢做咩del 我contact, 佢話見我del 就del......仲要比佢反串返話我將件事放上網講,賣可憐,我叻了。d人對佢既comment 唔太好,再加上我一開始係描述件事,冇批評佢先,問巴絲睇法,之後先總結返人地意見。我知道佢有睇開感情post,我都已經唔識再講落去。

正常收左卡就要直接斬濫唔應該再搵,而家咁樣就算增值到自己都幾難吸引番佢其實,move on啦,搵野distract自己唔好搵佢等日子易啲過,下個更美好

btw 以為唔做再表白,10個有11個必炒,不如襯曖昧果陣約出黎咀落去或死忍flirt佢但要做到忽冷忽熱等佢自己忍唔住問番你轉頭你當佢係咩或佢同你係咩關係,咁樣較易成功
我覺得快樂又唏噓
我究竟係到做乜撚
佢又究竟當我係咩

如果佢係playboy, 當你兵,攝時間,等佢比人拒絕都有得搵番你

如果係好人就梗架明知同你無可能唔會再搵你

btw傾計期間傾咩同埋內容曖唔曖昧?

咁你搵佢啦

但係我地完全唔識

點解完全唔識

平時番學會見到 但唔識

咁一開始人地搵你你就無再搵番人?
我覺得快樂又唏噓
我究竟係到做乜撚
佢又究竟當我係咩

如果佢係playboy, 當你兵,攝時間,等佢比人拒絕都有得搵番你

佢唔係搵我攝時間,feel到既(但亦可能我催眠左自己
傾計大概八成興趣,兩成自己野
曖昧就可能得我一個覺得我地而家咁好曖昧
我覺得快樂又唏噓
我究竟係到做乜撚
佢又究竟當我係咩

fd zone already. totally fd

點解完全唔識

平時番學會見到 但唔識

有阿同佢傾左幾日計
但係最尾我講完野就無再揾我
始終會見到 唔想好似煩住佢咁 又唔識

點解完全唔識

平時番學會見到 但唔識

有阿同佢傾左幾日計
但係最尾我講完野就無再揾我
始終會見到 唔想好似煩住佢咁 又唔識

幾日都係佢搵你?你有無搵過佢?
唔甘心

屌你咩先

whatsapp又勁曖昧,出街又拖又錫 ,表白又要拒絕我

明知我中意佢都可以咁fd
我都唔知可以講咩好
我仲好中意佢
唔甘心

屌你咩先

whatsapp又勁曖昧,出街又拖又錫 ,表白又要拒絕我

做咩要表白呢。。
表白實炒飛機(十個有十一個都會),除非你自問有金城武明星樣咁靚仔
咀完見佢冷淡左既應該主動搵一,兩次,搵完仲繼續冷淡就要做得比佢更冷淡先有機會

我都唔知可以講咩好
我仲好中意佢

1就純粹唔想無左個fd ,但無諗過咁做會仲傷到人
2就當你兵

斬濫啦,繼續沉淪結果只會更傷,就算比你拍到拖都係比佢食住
谷住谷住有d辛苦
有d長 只係想搵地方發洩

係大約年半前識佢 佢追我先
但可能果時我份人太毒 嚇走左佢
之後一直念念不忘
為左令自己忘記 我del曬佢所有野
之後出去識仔 遇到幾個仔 佢地都好好
但始終比唔到佢比我既果種感覺
所以等佢地未有行動之前就fdzone左
(有d可能我想得太多 )

Anyways 隔左半年之後我就無再特登去識仔 好好增值自己
但身邊好多共同朋友 我果陣又覺得應該都放低左 就加返佢ig
好笑既係 佢竟然主動係我ig留言 都係d閒話家常 無特別 普通朋友會講既對話 1句起2句止果種
但對我黎講好似當日果種感覺返返黎
我...好似又留意返佢咁 但又無之前咁瘋狂
就好似風濕 周不時又發作下咁

到隔左一年 佢無啦啦話好耐無見 話約我出去食飯
不過有另外既共同朋友係到
成餐飯都有d尷尬 但我都盡量抑壓心情 表現到好似普通朋友咁對話
佢對我都同普通朋友無誤
但不得不承認 佢真係好charm

之後我都盡量唔好有接觸 專注自己既野 但有時夜晚又發作下

宜家都年半 機緣巧合下又會約去食飯 其實心裡有d忐忑 但又想見 想知再見會唔會有咩唔同

隔左咁耐 其實我同當初既我好唔同 無咁毒啦 如果係宜家先遇上你既話 我地既結局一定好唔同

我只係想講 我想放手啦 我知我地唔會再有可能 同時我想問 點樣可以令自己徹底放手 又點樣識到對的人 唉 快d有個人代替到
谷住谷住有d辛苦

之後一直念念不忘

Anyways 隔左半年之後我就無再特登去識仔 好好增值自己
好笑既係 佢竟然主動係我ig留言 都係d閒話家常 無特別 普通朋友會講既對話 1句起2句止果種

成餐飯都有d尷尬 但我都盡量抑壓心情 表現到好似普通朋友咁對話
佢對我都同普通朋友無誤

宜家都年半 機緣巧合下又會約去食飯 其實心裡有d忐忑 但又想見 想知再見會唔會有咩唔同

隔左咁耐 其實我同當初既我好唔同 無咁毒啦 如果係宜家先遇上你既話 我地既結局一定好唔同

我只係想講 我想放手啦 我知我地唔會再有可能 同時我想問 點樣可以令自己徹底放手 又點樣識到對的人 唉 快d有個人代替到

不斷識,實搵到既

如果想斬濫既block唔好再加,講真乜好缺朋友真係要加番人咩?

btw不過你都話過左咁耐,我覺得可以試下主動試試水溫睇佢咩反應,一縮就唔好再繼續
我覺得快樂又唏噓
我究竟係到做乜撚
佢又究竟當我係咩

佢一開始講到明唔會收兵,唔會同我反面,佢考慮左幾日之後reject 左,我亦都知道佢既心,一切係我自作多情,犯賤拿黎衰。 我諗都曖昧,好似我講我好想見到佢,佢send 左個kiss emoji 比我,都有關心下我,亦都曾經同我講以為我係佢心目中的人,但想愛我愛唔到,咁就比人派卡片了。之後佢對我已經冇以前咁熱情,往事只能回味。有好多細節位講唔哂,但正如你話要move on, 我都冇必要再講得太多。

我都唔知可以講咩好
我仲好中意佢

2就當你兵

佢話我中意虐待自己真係無錯
我斬唔落手,唔捨得,又懦弱
谷住谷住有d辛苦

之後一直念念不忘

佢對我都同普通朋友無誤

不斷識,實搵到既

如果想斬濫既block唔好再加,講真乜好缺朋友真係要加番人咩?

btw不過你都話過左咁耐,我覺得可以試下主動試試水溫睇佢咩反應,一縮就唔好再繼續

可能我犯賤啦 宜家無啦啦del左人可能仲怪
後面果句就唔啦 一齊左會異地戀 佢當初都係用呢個做理由拒絕我

仲有我想問 點樣可以令自己無咁內向 成日對住唔熟既人都會靜曬
再加上我已經一早對呢個女仔已經死左心,我以後都唔會再掛住人地
我覺得快樂又唏噓
我究竟係到做乜撚
佢又究竟當我係咩

佢一開始講到明唔會收兵,唔會同我反面,佢考慮左幾日之後reject 左,我亦都知道佢既心,一切係我自作多情,犯賤拿黎衰。 我諗都曖昧,好似我講我好想見到佢,佢send 左個kiss emoji 比我,都有關心下我,亦都曾經同我講以為我係佢心目中的人,但想愛我愛唔到,咁就比人派卡片了。之後佢對我已經冇以前咁熱情,往事只能回味。有好多細節位講唔哂,但正如你話要move on, 我都冇必要再講得太多。

我由睇完第一句「唔會收兵」已經覺得佢高手黎 不過佢無咁熱情係件好事,巴打都唔好再搵佢啦

我都唔知可以講咩好
我仲好中意佢

2就當你兵

I know that feel

我都唔知可以講咩好
我仲好中意佢

2就當你兵

真係mean啲講,要死無人阻到你,唔捨得只會令日後既你更後悔點解唔捨得

睇清左狀況明知無可能就要決絕啲呀絲打

雖然唔識,但都想你可以踏出果一步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞